Ziua Olimpică, marcată și la Galați printr-un cros (FOTO)

Ziua Olimpică, marcată și la Galați printr-un cros (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Crosul Olimpic, organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret în parteneriat cu Academia Olimpică din România şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, a adunat sâmbătă dimineaţă, 15 iunie, la start, pe Faleza Inferioară, zeci de persoane de diferite vârste, care împreună au dorit să marcheze Ziua Olimpică, momentul în care, pe 23 iunie 1894, la Paris, a fost înfiinţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), de către Pierre de Frédy, baron de Coubertin.

Printre participanți au fost alergători profesioniști, amatori, dar și elevi ai școlilor sportive. Primii sosiți s-au remarcat alergători de anduranță, cu experiență, dar și tineri, aflați la începutul unei cariere în acest domeniu. La proba copiilor sub 14 ani au alergat și juniorii echipei de volei Arcada, iar la cea mai lungă cursă, cea a persoanelor peste 14 ani au fost și frații Iulian și Maria Melniciuc, ambii câștigători la Semimaratonul de acum două săptămâni. ”Pentru noi a fost mai mult ca o încălzire această cursă, importante sunt Naționalele ce vin în curând”, a spus Iulian. 

Astfel, la feminin, podiumul a fost format din Mihaela Movilă, Rebeca Stan și Anda Vieru, în timp ce la masculin, primii trei au fost Laurențiu Cobzaru, Culai Voicu și Alexandru Mitrofan.

O situație inedită a fost în cursa copiilor care au alergat alături de părinți și unde Cristi Onofrei, cunoscut pentru numeroasele curse caritabile, dar și pentru maratonul Unirii de la Galați la Sibiu (noiembrie - decembrie 2018), a alergat alături de fiul său, iar soția a împins căruciorul cu mezina familiei, de numai câteva luni. În urmă cu 5 ani, cei doi erau în aceeași impostază, cu juniorul care era pe tricicletă.

Toți alergătorii au fost câștigători, iar veselia și bucuria i-a însoțit pe tot parcursul cursei. Deși Dunărea a fost în creștere în această perioadă, iar o porțiune din Faleza Inferioară a fost inundată, aceasta nu a pus probleme participanților. Unii au rememorat, pentru câțiva pași, senzațiile de la aquatlon sau triatlon.

Citit 2056 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Iunie 2019 16:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.