România, meci pentru un loc în finala EURO 2019

România, meci pentru un loc în finala EURO 2019
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Reprezentativa de tineret a României va juca astăzi, de la ora 19.00, cu selecționata Germaniei, în prima semifinală de la Euro 2019. Cele două naţionale au câştigat grupele din care au făcut parte şi şi-au asigurat deja prezenţa la Jocurile Olimpice. Pentru România este o performanță istorică, fiind în premieră în această fază, indiferent de categoria de vârstă.

Diferența valorică dintre cele două echipe a fost scoasă în evidență de către Dorinel Munteanu, fotbalist în ”generația de aur”, care a și evoluat în liga germană. ”Sunt adeptul fotbalului german, Bayern Munchen este favorita mea. Germania a făcut două meciuri bune, dar în al treilea joc (1-1 cu Austria) a avut o cădere. Aşa că eu cred foarte mult că îi învingem”, a spus Dorinel Munteanu, la ProSport Live.

Un alt fost jucător din Bundesliga, Marcel Răducanu, a scos în evidenţă toate punctele tari din echipa Germaniei, spunând totodată că meciul din această seara va fi unul dificil. ”Ca să-i baţi pe nemţi, trebuie să joci aproape perfect. Sunt jucători care joacă în Bundesliga, au experienţă. O să fie un meci foarte greu pentru ai noştri. Au o echipă compactă, joacă împreună de mult timp, sunt jucători valoroşi”, a spus Răducanu, la Digi Sport.

Altfel, suporterii români au surprins toată Europa prin modul în care și-au susţinut naţionala la ”Europene”, iar acest lucru se va întâmpla, mai mult ca sigur, şi la semifinala cu Germania. Partida este programată la Bologna, pe Stadio "Renato Dall'Ara" (capacitate - 38.279 de locuri), iar organizatorii au anunţat că peste 5.500 de bilete au fost alocate românilor, în diferite sectoare ale stadionului.

Cea de-a doua semifinală, între Franța și Spania, se va disputa de la ora 22.00, urmând ca finala să se joace duminică.

Citit 1427 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iunie 2019 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.