Astăzi şi mâine, curse de ambarcaţiuni fără motor pe Dunăre

Astăzi şi mâine, curse de ambarcaţiuni fără motor pe Dunăre
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cu ocazia Zilei Dunării, Asociația Club Sportiv Nautic ”Mila 80” Galați organizează în parteneriat cu Primăria municipiului Galați, Palatul Copiilor Galați și Primăria municipiului Brăila cea de-a doua ediție a competiției ”Cupa Dunării de Jos la caiac-canoe”, care se va desfăşura astăzi şi duminică.

Tradiţia concursurilor pe Dunăre, de la Brăila la Galaţi, va fi reluată astăzi, cu două probe solicitante, una de maraton (42 de kilometri) şi cealaltă de semimaraton - pe o distanţă de 20 de kilometri.

Ultimele înscrieri se pot face astăzi, la ora 10.00, pe Faleza Dunării din Brăila, în zona debarcaderului RaAy. Tot din acest loc se va startul, la ora 12.30, în proba de semimaraton.

În proba de maraton se va pleca la ora 11.00, din localitatea brăileană Gropeni. Se poate participa cu orice tip de ambarcaţiune fără motor, nu doar cu caiac sau canoe.

Punctul de sosire este zona Foişor a Falezei gălăţene, acolo unde, simultan cu startul de la Gropeni (ora 11.00), astăzi vor fi mai multe activităţii, adresate în special copiilor: expoziție de echipament sporturi pe apă (caiac, canoe, SUP, padele, pagăi, veste de salvare) și familiarizarea copiilor cu acestea; activități tematice pentru copii - colorat, pictat, confecționat diferite articole din materiale reciclabile; premierea copiilor.

În ziua următoare, duminică, dacă vremea va fi favorabilă, de la ora 11.00 va avea loc un nou concurs pentru ambarcaţiuni, de data aceasta de sprint, pe o distanţă de 1.000 metri, în dreptul Falezei Inferioare din Galaţi. Tot atunci, în zona Foișor vor fi expuse desenele, planșele și articolele realizate de copii în ziua anterioară.

La competițiile menţionate vor participa sportivi legitimați la cluburi din țară și din străinătate, dar și sportivi amatori, cu caiace, canoe și orice ambarcațiune fără motor.

Citit 2550 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Iunie 2019 15:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.