Sală de tenis de masă într-un cartier al Galaţiului
Foto: Sonia Baciu

Sală de tenis de masă într-un cartier al Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Când spun tenis de masă, îmi vin în minte mesele de beton ce erau ”asediate” de toţi copiii cartierului în verile copilăriei mele. Dar timpurile s-au schimbat, la fel și modul în care putem practica acest sport. 

Gălățeanca Sindy Boroș a reușit să aducă tenisul de masă la un nivel ridicat, oferind gălățenilor un spațiu inedit în care aceștia se pot relaxa în timpul liber, alături de prieteni, făcând sport. Miercuri seară, în spațiul din fostul Restaurant Havana (Micro 17), a fost inaugurată cea mai modernă sală de de tenis de masă, unde iubitorii acestui sport au la dispoziție zece mese profesionale. La două dintre ele, pasionații au posibilitatea să se antreneze singuri, cu un robot care ”aruncă” mingi, câte una sau câte trei deodată, în funcție de dexteritatea jucătorilor. Cu o suprafață de joc foarte bună, dar și cu sisteme de climatizare, spațiul se adresează atât copiilor, de la 10 ani, cât și adulților 60 +.

Amplasarea în mijlocul cartierului face accesibilă sala, mai ales în rândul copiilor, care astfel pot profita și veni chiar și singuri. ”Am venit aici, pentru distracție, e prima oară când joc tenis de masă. Cu siguranță o să revin”, a declarat Iosif, un puști de 14 ani, care înoată și face și arte marțiale (K1).

”Este foarte bine venită apariția acestui gen de club, unde sunt condiții profesionale, pornind de la mesele care sunt ca cele de concurs, dar și la separatoarele dintre mese, astfel că se pot juca simultan la toate mesele, fără ca cineva să fie deranjat. Mă bucur că avem așa ceva și aici, chiar accesibil ca poziționare”, ne-a spus Nicu Bogoș (57 ani), care practică tenisul de masă încă din primii ani ai copilăriei.

Aceste aspecte au fost remarcate și Mircea Mocanu, antrenor de tenis de masă și, totodată, asistent universitar la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității ”Dunărea de Jos”. ”Este extraordinar ce au reușit să facă aici, pornind de la spațiu, până la logistică”.

Totul a  pornit de la o simplă idee, ce a fost pusă pe hârtie după un meci de tenis, alături de Mariana Chiriac și Anca Iamandi (antrenoarea de la Dacia).

 Pasionată atât de tenisul de câmp, unde participă la diverse turnee, cel mai recent fiind cel organizat de Clubul Dacia - unde a obținut locul trei, dar și de cel de masă, gălățeanca și-a dorit să ofere și altora posibilitatea de avea un spațiu adecvat acestui sport. Astfel, Sindy Boroș a gândit un proiect, a aplicat cu el pentru o finanțare din fonduri europene (Antres-ugal.ro)  şi a primit finanţare de 44.000 de euro. 

Programul de funcționare al sălii este de luni până vineri între orele 14,00 și 22,00, sâmbătă și duminică, de la 10,00 la 22,00, cu posibilitatea de programare telefonică sau pe contul de facebook al clubului (Top Spin Club Galați).

În ceea ce privește prețurile, acestea variază în funcție de intervalul orar ales, astfel: luni - vineri, 14,00 - 18,00, 15 lei/oră, respectiv 18,00-22,00, 18 lei/oră, la fel ca și în zilele de weekend. Pentru ”antrenament” cu roboții, tariful este de 25 de lei/oră cu robotul mic și 35 lei/oră cu cel mare.

Totodată, se pot face și abonamente, 100 de lei/10 ore, de luni până vineri, și 140 de lei/10 ore, toată săptămâna, iar copiii pot beneficia, pentru 120 de lei pe lună, de două antrenamente cu profesor, marți și joi, respectiv, miercuri și vineri.  

Citit 10485 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iulie 2019 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.