Junioara care-i calcă pe urme Patriciei Ţig. Trofeu câştigat la o categorie de vârstă superioară

Junioara care-i calcă pe urme Patriciei Ţig. Trofeu câştigat la o categorie de vârstă superioară
Bianca Bulat (a doua din dreapta), la premierea de la Brăila
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Gălăţeanca Bianca Bulat, care în acest an a devenit campioana naţională a junioarelor de 14 ani, a trecut de luna trecută la un alt nivel, jucând cu succes în turneele cu o limită de vârstă mai mare cu doi ani ca a ei.

Ultima ispravă a promiţătoarei sportive gălăţene s-a produs marţi, la Brăila, când a câştigat finala de la "Trofeul Dunării", turneu din cadrul circuitului naţional al Federaţiei Române de Tenis pentru junioare Under 16. În meciul pentru trofeu, Bianca Bulat a învins-o cu 6-2, 6-3 pe brăileanca Elena Bertea. Semifinala acestui turneu a fost o reeditare a finalei de la Campionatul Naţional Under 14, Bianca câştigând din nou în faţa constănţencei Carmen Herea, scor 6-2, 7-5.

Sportiva legitimată la clubul Arcada Galaţi a spus că progresul din acest este meritul celor din echipa sa. "Deşi nu vizibil, tenisul este un sport de echipă. O contribuţie majoră la victoriile mele au toţi cei din jurul meu: antrenorul Marian Dimulescu, partenerii de antrenament Florin Barbu şi Răzvan Lazarenco, preparatorul fizic Sorin Grecu, psihologul Adrian Turcu, cei de la Centrul de Medicină Chineză care mă ajută pentru fizioterapie și recuperare, sponsorii, clubul Arcada şi, desigur, părinţii mei. Voi face totul ca să le ofer satisfacţii pe măsura sprijinului lor", ne-a spus Bianca Bulat.

În ultima lună, a câştigat turneul de la Rm. Vâlcea, a jucat finală de dublu la "Argeş Cup" a făcut semifinală de simplu la Oradea - "Tennis Europe Junior Trophy", unde la dublu a luat trofeul alături de o poloneză, iar acum a câştigat turneul de la Brăila, toate la Under 16. La această categorie de vârstă, gălăţeanca ce are 14 ani a jucat 28 de meciuri din martie încoace, câştigând 23 din ele.

Ascensiunea ei este strâns legată de lucrul din ultimii ani cu Marian Dimulescu, antrenorul care a format-o și pe cea mai valoroasă jucătoare de tenis din istoria acestui sport în Galați, Patricia Țig. Bianca Bulat are un stil de joc asemănător Patriciei, ofensiv, mereu în căutarea loviturilor câştigătoare.

Citit 2646 ori Ultima modificare Vineri, 02 August 2019 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.