Campioni la Braşov, cu Tamaş suporter

Campioni la Braşov, cu Tamaş suporter
Şoimii Dunăreni, trofeu şi o convocare la lotul naţional
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa de copii cu vârsta sub 9 ani a celor de FC Şoimii Dunăreni Galaţi a câştigat tradiţionalul turneu „Braşov Cup”, cu şase victorii la scoruri categorice.

În grupă, Şoimii Dunăreni a învins pe Kinder Braşov cu 8-2, Sepsi Sf. Gheorghe cu 9-1 şi Academia Celta Vigo Braşov (club sub tutela cunoscutei grupări spaniole) cu 8-2. Au urmat meciurile din fazele eliminatorii: 4-1 cu NNN Făgăraş în „sferturi”, 9-2 în semifinala cu Kinder Braşov şi, în finală, reîntâlnire cu Celta, pe care de data aceasta au învins-o cu 6-1.

Jocul şi entuziasmul puştilor gălăţeni l-au cucerit pe cunoscutul Gabriel Tamaş, care le-a devenit suporter. Îmbrăcat în tricoul Şoimilor Dunăreni, Tamaş a stat mult de vorbă cu jucătorii gălăţeni şi le-a promis că-i va vizita la Galaţi.

Antrenorul Bogdan Crăciun a folosit lotul: Iannis Mereuţă - Cezar Roman, Edi Cristea, Albert Mihalea, Flavius Pană, Fabian Oblăncescu, Raul Săndrăgan, Ianis Ispirliu, Albert Neagu.

Convocare la echipa naţională

Altfel, Leonard Dragomir, junior format şi legitimat la Şoimii Dunăreni, a trecut cu bine de primele faze ale selecţiei pentru formarea echipei naţionale de juniori sub 15 ani, fiind convocat în lotul de 30 de jucători la un stagiu de pregătire, programat luna următoare la Centrul Naţional de la Mogoşoaia.

Leonard Dragomir a făcut parte din selecţionata U15 a judeţului Galaţi (antrenor Gheorghe Popa) care a câştigat competiţia regională şi apoi zonală organizată de FRF, cu scop de selecţie pentru echipa naţională la această categorie de vârstă. La Şoimii Dunăreni, Leo Dragomir i-a avut antrenori pe Bogdan Crăciun şi Robert Ciurea. Acesta din urmă, fost căpitan la Oţelul, s-a mutat la Braşov, trecând ca antrenor la Academia Celta Vigo Braşov (cotată între primele zece academii de profil din ţară), împreună cu doi jucători (Under 15) formaţi la Şoimii Dunăreni, Paul Popa şi Geovani Gabriel Manolachi. De altfel, între clubul din Braşov şi cel gălăţean s-a făcut un protocol de colaborare, pe baza căruia, printre altele, două grupe de la Celta Vigo Braşov vor veni la un turneu organizat de „şoimi”, la sfârşitul acestei luni.

Citit 1312 ori Ultima modificare Joi, 15 August 2019 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.