Vicecampioana ţării, încă fără lot finalizat. Transferuri aprobate, dar încă incerte

Vicecampioana ţării, încă fără lot finalizat. Transferuri aprobate, dar încă incerte
Pe gheaţă, nu se poate intra mai devreme de o săptămână, când va fi pornită instalaţia de frig
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

CSM Galaţi a anunţat aprobarea aducerea unor noi hocheişti sau semnarea unor noi contracte cu câţiva dintre cei care au jucat aici în sezonul trecut, o listă care cuprinde nouă sportivi. Totuşi, condiţiile contractuale nu sunt pe placul unora dintre ei şi este posibil ca nu toate aceste „transferuri” să se concretizeze.

„Comitetul Director (n.r. – fostul Consiliu de Administraţie) al CSM Galaţi a aprobat transferurile altor 9 jucători la secţia hochei, conform propunerilor venite din partea antrenorului Cornel Chiriţă şi a şefului de secţie Adrian Cuţitaru”, s-a anunţat ieri, prin intermediul unui comunicat publicat pe contul clubului de pe Facebook.

Câţiva dintre nominalizaţi au fost la CSM Galaţi şi în sezonul trecut: Levente Lorincz, Szombor Pal, Attila Szocs şi ruşii Alexander Neznamov şi Mihail Rybalko. Ca noutăţi, pe listă apar alţi trei hocheişti ruşi, Maxim Rybalko, fratele geamăn al lui Mihail, care joacă tot pe postul de fundaş, Serghei Paior şi Pavel Plotnikov. Tot noutate în lotul gălăţean ar fi şi Zsambor Blaszs, fundaş născut în Gheorgheni, care în ultimii ani de juniorat a jucat în Ungaria, la Debrecen, apoi au urmat trei sezoane la Corona Braşov începând din 2015, iar în sezonul trecut a jucat în liga a treia din Suedia.

Maxim Rybalko şi Serghei Paior (35 de ani, atacant) au jucat sezonul trecut în Liga Asiei pentru formaţia Gangwon Chuncheon din Coreea de Sud, în timp ce Pavel Plotnikov (33 ani, centru) a jucat ultimele trei sezoane în campionatul din Kazahstan.

De asemenea, în comunicat se mai spune că s-au mai aprobat completarea ulterioară a lotului cu încă doi sportivi şi totodată propunerea de continuare a colaborării cu antrenorul principal Vadim Şakraiciuk, cel care a pregătit echipa de seniori a CSM Galaţi şi în sezonul trecut, încheiat în postura de vicecampioană. De asemenea, „au fost crescute sumele alocate pentru remuneraţiile jucătorilor tineri gălăţeni Denis Diaconu, Remus Gheorghe şi Adrian Ionescu.

CSM Galaţi are contracte semnate cu doar zece jucători: Otto Onodi, Bogdan Alexandru Popa, Anton Butuchnov, Evgheni Emelianenko, Vitali Kiricenko, Denis Zabludovski, Adrian Irimia, Szabolcs Hildebrand, Cătălin Berdilă şi Ciprian Ţapu.

Totuşi, nesiguranţa persistă

Dacă lucrurile ar fi în totalitate clarificate, antrenorii Şakraiciuk şi Chiriţă ar avea în lot acum 23 de jucători, numele acestora fiind menţionate mai sus. Însă, în realitate, încă nu se poate vorbi de conturarea lotului pentru că, în cazul unora dintre cei nouă hocheişti ale căror „transferuri” au fost acum aprobate, lucrurile nu sunt deloc clare. Comitetul Director le-a aprobat, dar cu sume salariile sub ceea ce au solicitat o parte dintre sportivi, iar aceştia înclinau ieri spre renunţarea la (re)venirea în Galaţi. Comitetul Director se va mai întruni abia peste două săptămâni, astfel că nu pot apărea schimbări în oferta clubului până atunci.

În acest moment, cu cel mult o lună rămasă până la începerea campionatului, nu este stabilită o dată pentru reunirea lotului şi începerea antrenamentelor, în timp ce principalele trei adversare, echipele din Miercurea Ciuc, Gheorgheni şi Braşov, au făcut transferuri din timp şi au început antrenamentele de acum aproximativ două luni, având deja cantonamente făcute şi chiar turnee de jocuri amicale prin străinătate. În cazul CSM Galaţi, se repetă istoria de acum un an, cu reunirea echipei după începerea campionatului, iar dacă atunci exista scuza unui club abia înfiinţat ce abia îşi organiza activitatea, acum întârzierea pare impardonabilă pentru o echipă care este vicecampioana naţională.

Citit 1627 ori Ultima modificare Marți, 20 August 2019 23:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.