Start lansat pentru FC Universitatea

Start lansat pentru FC Universitatea
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa gălăţeană FC Universitatea a început excelent al doilea său sezon în prima ligă feminină, întorcându-se cu toate cele trei puncte puse în joc din lunga deplasare de la Craiova. Fotbalistele din Galaţi s-au impus cu 2-0 în partida cu Luceafărul Filiaşi, disputată duminică.

FC Universitatea a trecut cu brio peste un meci devenit dificil mai ales prin prisma deplasării lungi făcută cu un lot restrâns numeric, fotbalistele din echipa antrenată de Alexandru Caracaş rezistând şi condiilor extreme în care s-a jucat, pe o căldură sufocantă. „A fost dificil şi din cauza terenului greu, cu iarbă uscată şi multe denivelări. Pe un teren bun cred că am fi putut câştiga chiar la o diferenţă mai mare de scor. Toată aprecierea pentru jucătoarele din ambele echipe, pentru că au alergat mult pe o căldură sufocantă. Sunt foarte mulţumit de atitudinea fetelor, pentru dăruire şi modul în care au respectat sarcinile de joc”, a spus antrenorul principal al echipei gălăţene.

Scorul a fost deschis în minutul 17 de Lidia Moacă, care a transformat un penalti obţinut de Carmen Marcu. Astfel, Lidia Moacă a avut şi satisfacţie suplimentară de a fi marcatoare într-un meci jucat acasă, sub privirile familiei sale din Craiova. Al doilea gol a fost marcat de Carmen Marcu, în minutul 73. La ultima fază a meciului, echipa gălăţeană a fost extrem de aproape de a înscrie golul de 3-0 cu care ar fi fost lider în clasament după prima rundă, la egalitate de golaveraj cu Olimpia Cluj, Valentina Ivan nimerind bara.

FC Universitatea a avut una din cele mai bune evoluţii pe faza ofensivă din ultimul an, cu 15 şuturi la poartă, din care 7 au fost pe spaţiul porţii.

S-a început meciul în formula de echipă: Georgiana Bobocea – Maria Stamate, Alexandra Ivan, Ana Arnăutu, Valentina Ivan – Nicoleta Lepădatu, Lidia Moacă (căpitan), Monica Benţoiu – Tabita Croitoru (junioare, debut în prima ligă), Carmen Marcu, Andreea Surcică. A mai jucat Elena Ivan.

În această primă etapă extrem de spectaculoasă a fost partida dintre Fair Play Bucureşti şi CSŞ Târgovişte, în care oaspetele au condus cu 3-0 în prima repriză iar bucureştencele au întors scorul în favoarea lor cu golul victoriei înscris în min. 90+2. Surpriza rundei s-a produs la Constanţa, unde nou-promovata Selena a învins una dintre echipele puternice al campionatului, Vasas Odorhei, cu 2-0. În derbiul etapei, Fortuna Becicherecu (Timiş), considerată o pretendentă la titlu, a fost învinsă fără drept de apel pe teren propriu de campioana Olimpia Cluj, scor 0-3.

Citit 1359 ori Ultima modificare Duminică, 25 August 2019 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.