Puncte luate de Oţelul şi CSU Dunărea de Jos
Foto: FC Oţelul

Puncte luate de Oţelul şi CSU Dunărea de Jos
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Dintre formaţiile gălăţene, premianta primei runde din eşalonul al treilea a fost SC Oţelul, care s-a impus cu 2-1 în partida din deplasare cu CSM Paşcani. Un meci bun la debutul în Liga 3 a făcut şi tânăra echipă studenţească, CSU Dunărea de Jos obţinând un punct din jocul de pe teren propriu cu KSE Tg. Secuiesc, scor 0-0. Sporting Lieşti a pierdut, scor 0-3, pe terenul unei favorite la promovare, Foresta Suceava, după un joc  în care a avut parte şi de arbitraj ostil.

SC Oțelul a început cu un succes noul sezon, reușind să câștige, scor 2-1 (2-0), pe terenul formației CSM Pașcani. În faţa unei adversare care a avut şi ea mulţi jucători tineri în teren, Oţelul a dominat destul de clar prima repriză, aspect concretizat prin golurile marcate de Andrei Pleşa (min. 27) – pătrundere în careu finalizată cu şut la colţul lung – şi Marius Matei, experimentatul atacant gălăţean marcând cu capul la o centrare din corner (min. 41).

Repriza secundă a fost începută cu o tentă de relaxare de cei de la Oţelul, pentru care au fost taxaţi în min. 48, când gazdele au beneficiat de un penalti, portarul Preda a apărat dar Denis Iftimie a fost atent pe respingere şi a împins în poartă. Golul a dat elan echipei din Paşcani, care a avut cam zece minute de dominare, dar apoi „oţelarii” s-au redresat, au echilibrat şi au gestionat bine avantajul până la final.

Antrenorul Alexandru Ciobanu s-a declarat în general mulţumit, cu excepţia modului în care s-a început partea a doua a meciului. „Am avut o prima repriză foarte bună, reuşind să intrăm la pauză cu avantaj de două goluri, dar repriza secundă nu am început la capacitatea noastră maximă şi asta ne-a costat, au fost cam 15 minute în care nu a fost aşa de stabili pe ambele faze cum aş fi dorit. Apoi am reuşit să echilibrăm şi chiar am avut ocazii de a mai înscrie. Ţin să felicit si public tinerii debutanţi, formaţi în centrul nostru de juniori. Ne aşezăm pas cu pas pe un drum bun pentru fotbalul oţelar”, a spus Alexandru Ciobanu.

Antrenorul gălăţean a început partida cu un puşti de doar 16 ani printre titulari, atacantul Mădălin Grădinaru, alături de un alt junior, mijlocaşul Bogdan Zărnescu (17 ani). Pe parcursul meciul s-a consemnat al treilea debut al unui junior promovat din Centrul de Copii şi Juniori, Filip Dima (18 ani).

S-a început meciul în formula: Preda - Stoian, Ghiocel (căpitan), Puțanu, Manău - Zărnescu, Crihană, Pleșa, Munteanu - Grădinaru, Matei. În repriza secundă au mai evoluat: Dima, Bordieanu, Pop și Avram.

Următorul meci pentru Oţelul este programat miercuri, 28 august (ora 17.30), pe terenul celor de la CSM Focșani, în faza a treia naţională a Cupei României. Apoi, în etapa a doua din campionat, Oțelul va disputa primul joc oficial pe teren propriu din acest sezon, în compania concitadinei CSU Dunărea de Jos. Meciul de pe stadionul Oțelul va începe la ora 19:00, urmând ca a doua parte a partidei să se dispute în nocturnă, ceea ce va fi o premieră pentru mulţi dintre jucătorii celor două formaţii gălăţene.

Debut cu remiză

ACS Universitatea Dunărea de Jos a avut un debut mulţumitor în eşalonul a treilea, cu un prim punct obţinut din confruntarea cu arţăgoasa echipă din Tg. Secuiesc. Deşi nu s-a înscris, partida a fost foarte spectaculoasă, cu multe ocazii mari de gol, printre care şi o bară în contul covăsnenilor, în repriza secundă.

Cătălin Savu, antrenorul principal al formaţiei gălăţene, era supărat pentru că i s-au accidentat doi jucători, pe fondul unui arbitraj permisiv cu jocul dur al echipei oaspete. “Categoric, se putea mai mult decât acest egal. În prima repriză am avut ocazii mai clare, la fel şi pe final, dar în același timp trebuie să recunoaștem că puteam să și pierdem. Au avut trei ocazii succesive, într-un moment de cădere în jocul nostrum. Una peste alta este un rezultat bun, cu o echipa foarte arțăgoasă. Au jucat la limita regulamentului, poate și din cauza lejerității arbitrului. Este inadmisibil ca la un meci acasă să ai doi jucători accidentați”, a spus Cătălin Savu.

Acesta a început meciul cu formula de echipă: Olaru – Iacob, Moise, Manea, Bădilaș – Iancu, Lovin, Chiriac, Grigoraș – Mațoianu, Perju. Au mai jucat Țuiu, Ignat, Blănaru și Hilohi.

Scor prea sever pentru Sporting

Sporting Lieşti a avut o deplasare lungă, jucând pe terenul unei pretendente la promovare, Foresta Suceva. Deşi diferenţa de exprimare în teren n-a fost evidentă, sucevenii s-au impus cu un scor categoric, 3-0 (1-0). La scorul de 2-0, echipa din Lieşti a fost ghinionistă la o fază ce putea relansa partida, şutul lui Nica nimerind bara. Apoi, a fost un moment extrem de controversat, celor de la Sporting fiindu-le refuzat un penalti la o fază în care sucevenii au făcut şi fault şi henţ în propriul careu!

Antrenorii Doru Balmuş şi Cristi Brăneţ au început cu: Vădeanu – Iancu, Dima, Gâţă, T. Năstase – Munchiu – Munteanu, Adamache, Mihu, Nica – Dănăilă. Au mai intrat Bârlădeanu, I. Constantinescu şi Moscu.

În etapa a doua, Sporting va juca acasă cu Huşana Huşi.

Citit 3154 ori Ultima modificare Duminică, 25 August 2019 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.