Diseară, meci important în preliminariile Euro 2020. România versus Spania, la Arena Naţională

Diseară, meci important în preliminariile Euro 2020. România versus Spania, la Arena Naţională
Meciul dintre România și Spania se va juca cu tribunele pline. S-au vândut toate biletele
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

România va întâlni, astăzi (ora 21,45, Pro Tv), echipa Spaniei, lidera grupei în preliminariile pentru EURO 2020, iar tricolorii debordează de optimism, deşi vor întâlni una dintre echipele cele mai bune din Europa.

Antrenorul ”tricolorilor” Cosmin Contra le-a insuflat încredere, acesta considerând că echipa sa poate face un pas important spre calificare după dubla cu ibericii şi Malta. ”Cred că toată lumea se aşteaptă la un spectacol. Jucăm cu una dintre cele mai bune naţionale din lume în momentul de faţă şi sperăm ca spectacolul să fie bun. Aş dori să fim vara viitoare la un meci de la Campionatul European, ar fi cea mai mare realizare a mea ca antrenor”, a declarat Cosmin Contra. 

Cu jucători de la naționala de tineret, care au făcut senzație în ”europeanul” din această vară, Cosmin Contra consideră că România poate să pună probleme redutabilei adversare. ”Sigur îi vom pune probleme! Visăm la cel puțin un egal! Da, de ce nu. Sigur că pentru asta avem nevoie de o zi perfectă, dar și de puțin noroc. În plus, ei trebuie să prindă o zi slabă. Naționala României a pus mereu probleme granzilor. Și tineretul nostru a dovedit că se poate la Euro U21 din vara asta”, a spus Contra pentru Marca.

Tot în cadrul Grupei F se dispută și meciurile: Norvegia - Malta, Insulele Feroe - Suedia. România se află pe locul al treilea, cu 7 puncte, la egalitate cu Suedia (cu un golaveraj mai slab, 11-5, față de 8-7). Norvegia este pe locul 4 (5 p), urmată de Malta (3 p) și Insulele Feroe (niciun punct).   

Altfel, fundaşul Cristian Săpunaru şi-a anunţat retragerea din echipa naţională, printr-o scrisoare publicată pe site-ul FRF. În vârstă de 35 de ani,  ”Săpun”, acum la turcii de la Denizlispor, a jucat 36 de meciuri pentru ”tricolori”, de 11 ori a fost căpitan, iar prima partidă pentru România a disputat-o în 2008. Acesta a declarat că a învățat foarte multe cât a fost în ”națională”. ”Sunt multe, foarte multe. Dar cel mai importantă lecţie învăţată la naţională este că trebuie să fiu, înainte de a fi fotbalist, un om bun cu ceilalţi de lângă mine.”

În ceea ce privește echipa de tineret, Săpunaru a avut cuvinte de laudă, dar și câteva sfaturi. ”I-am simţit ca fotbalişti talentaţi şi serioşi. Să îşi păstreze seriozitatea, că talentul nu-l pot pierde! Chiar cred că vor ajuta mult echipa naţională mare şi că pot să ne facă fericiţi pe viitor”, a concluzionat fostul ”național”.

Citit 1775 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2019 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.