FC Universitatea, victorie categorică în Liga 1 feminină

FC Universitatea, victorie categorică în Liga 1 feminină
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Formaţia gălăţeană FC Universitatea a obţinut o victorie categorică, scor 4-0, în partida cu Fair Play Bucureşti, disputată duminică, în deplasare, în cadrul etapei a treia din prima ligă de fotbal feminin.

La prima partidă din acest sezon în care antrenorul Alexandru Caracaş nu a mai avut probleme semnificative de efectiv, FC Universitatea Galaţi a confirmat că rămâne una dintre echipele puternice ale primei ligi. În partida de la Bucureşti, jucătoarele de la Fair Play au pus ceva probleme doar în prima parte a meciului, la scorul 0-0 având două mari ocazii de a înscrie: portarul Natalia Munteanu a scos o minge grea de sub transversală, respectiv un şut care a lovit bara. În cele din urmă, FC Universitatea a reuşit să-şi impună plusul evident de valoare, soarta partidei fiind decisă în mare măsură până în pauză, după ce au înscris pentru echipa gălăţeană Monica Benţoiu (min. 34) şi Carmen Marcu (min. 37). Socotelile au fost încheiate încă din minutul 51, când basarabeanca Cristina Cerescu a marcat primul său gol pentru FC Universitatea. Transferată la începutul săptămânii din postura de fundaş central al echipei naţionale a Republicii Moldova, Cerescu a fost utilizată ca mijlocaş, iar randamentul său ridicat pe această poziţie a fost subliniat printr-o nouă reuşită, golul de 4-0 înscris în min. 65.

Echipa gălăţeană a început partida în formula: Natalia Munteanu – Maria Stamate, Alexandra Ivan, Ana Arnăutu, Valentina Ivan – Lidia Moacă, Irişka Topal, Cristina Cerescu – Monica Benţoiu, Carmen Marcu, Andreea Surcică. Au mai jucat Olga Cuşinova, Nicoleta Lepădatu şi Elena Ivan.

Cu diferenţe mari de scor s-au încheiat şi toate celelelte partide disputate duminică în cadrul  etapei a treia din Liga 1: Fortuna Becicherecu (Timiş) – Universitatea Alexandria 6-0, Piroş Security Arad – Luceafărul Filiaşi 6-0, Heniu Prundu Bârgăului (Bistriţa Năsăud) – CSS Târgovişte 4-1 şi Selena Constanţa – Independenţa Baia Mare 1-5. Meciul Vasas Odorhei - Olimpia Cluj a fost amânat.

Pentru FC Universitatea Galaţi, următorul meci va fi tocmai peste trei săptămâni, când va juca pe teren propriu cu Olimpia Cluj, deţinătoarea titlului de campioană.

Citit 1369 ori Ultima modificare Luni, 09 Septembrie 2019 10:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.