Prima etapă, prima victorie pentru United
Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Prima etapă, prima victorie pentru United
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE: United a câștigat, scor 4-3 (2-2), în fața formației Informatica Timișoara, în meciul contând pentru prima etapă a Ligii I de futsal, disputat marți seară, în deplasare. Gălățenii au fost egalați în prima secundă, cu numai un minut înainte de pauză. În repriza secundă, când mai erau doar câteva minute, iar scorul era în favoarea celor de la United, timișorenii au beneficiat de o lovitură de la 10 metri, ca urmare a cumulului de faulturi. Portarul Grigoraș a apărat și astfel United a obținut prima victorie din sezon. (SB)


Formaţia gălăţeană United, vicecampioană naţională, începe astăzi noul sezon al Ligii 1, urmând să întâlnească echipa Informatica Timişoara, în deplasare, de la ora 18.00.

Ediţia 2019-2020 a primei ligi de futsal porneşte în cea mai restrânsă formulă din istoria sa, cu doar şapte echipe înscrise: Imperial Miercurea Ciuc, United, Autobergamo Deva, Dunărea Călăraşi, FK Odorheiu Secuiesc, Informatica Timişoara şi CFF Clujana Cluj-Napoca. În această situaţie, a fost nevoie de o nouă modificare a sistemului competiţional, renunţându-se la cele două grupe semifinale ce se formau după sezonul regulat, varianta de acum fiind o singură grupă, a locurilor 1-4, în care se va porni cu 3 puncte, 2, 1 şi niciunul, în funcţie de poziţiile din clasament de la finalul sezonului regulat. Apoi, vor urma semifinalele, locul 1 cu 4, respectiv 2 cu 3, în sistemul „două victorii din trei partide”, iar finala va fi ca la fel ca la ediţiile anterioare: „trei din cinci”.

Cei de la United speră ca în sfârşit să scape de „blestemul” locului secund, încercându-se să se atingă de data aceasta obiectivul câştigării titlului de campioană, plus „Cupa României”.

O altă modificare foarte importantă a regulamentului este cea a obligativităţii de a avea în teren pe tot parcursul meciurilor a unui jucător cu vârsta sub 23 de ani, aceasta fiind şi una dintre explicaţiile revenirii la United a gălăţeanului Robert Crişan, unul dintre cei mai talentaţi jucători din ţară care se încadrează regulei Under 23. De asemenea, la United au mai venit în această vară portarul Andrei Grigoraş şi basarabenii Cristian Obadă şi Sergiu Tacot, ultimii doi fiind printre principalii „vinovaţi” pentru eşecul echipei gălăţene din finala de acum trei ani, pe când jucau la Autobergamo Deva.

Antrenorul principal Florin Ignat a spus că îşi consideră lotul din acest moment mai valoros ca cel din sezonul trecut, astfel că este încrezător că „vom reuşi mai mult decât sezonul trecut”, când s-a terminat pe locul secund atât în campionat cât şi în „Cupa României”.

Componenţa lotului gălăţean este următoarea: Andrei Dinicuță (Under 23), Andrei Grigoraș, Ionuț Păduraru - portari; Daniel Araujo, Constantin Burdujel, Octavian Cireș, Andrei Crăciun, Andrei Lașcu, Cristian Obadă, Mimi Stoica, Sergiu Tacot şi jucătorii ce se încadrează regului U23, Matei Boșneagă, Robert Crișan şi Cosmin Petică.

Florin Ignat a precizat că din acest sezon va fi doar antrenor, renunţând să mai fie simultan şi jucător, o decizie similară luând şi antrenorul secund Viorel Cojoc. Stafful tehnic îl mai are în componenţă pe Alexandru Tănăsilă - antrenor de portari.

Antrenorul Florin Ignat a estimat că în lupta pentru primele trei locuri vor fi angrenate United, Imperial Miercurea Ciuc - campioana en-titre şi Dunărea Călăraşi, cu posibilităţi de a emite pretenţii putând fi şi FK Odorheiu Secuiesc sau Autobergamo Deva.

Citit 1683 ori Ultima modificare Marți, 10 Septembrie 2019 20:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.