Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Vicecampioana United Galaţi a câştigat cu 4-3 partida din prima etapă a Ligii 1, disputată în compania formaţiei Informatica Timişoara, pe terenul bănăţenilor.

Cei de la United spuneau, la sfârşitul săptămânii trecute, în conferinţa de presă ce a prefaţat startul sezonului, că nu ştiu exact ce-i asteaptă în deplasarea de la Timişoara, având informaţii că adversara este posibil să facă trei-patru transferuri în ultimul moment. Acestea s-au confirmat în preziua partidei, când Informatica a anunţat trei achiziţii, un basarabean, un sârb, ambii jucători de echipă naţională, şi un spaniol, plus un nou antrenor principal, Vitor Hugo Costa, portughezul care a activat în trecutul apropiat la United. Acestea ar putea una din explicaţiile meciului greu avut de United la debutul în noul campionat, câştigat cu multă muncă şi mari emoţii.

Gazdele au deschis scorul în minutul 2, United a replicat şi a trecut la conducere prin golurile înscrise de basarabeanul Tacot (min. 5) şi brazilianul Araujo (min. 14), pentru ca la pauză să se intre cu 2-2, Informatica egalând în minutul 18.

Parada lui Grigoraş

În partea a doua, United a revenit la conducere prin reuşita lui Obadă (min. 27), replica venind tot de la Milovac, marcator şi al primelor două goluri ale timişorenilor, care a făcut 3-3 în minutul 31. A urmat la finalizare Adrian Laşcu (4-3 pentru United, în min. 34) şi ajungerea în ultimul minut cu emoţii uriaşe pentru plecarea din Banat cu toate cele trei puncte. Cu doar 23 de secunde înaintea finalului, United a ajuns la al şaselea fault, cu lovitură liberă de la 10 metri pentru Informatica. După marcatorii Tacot şi Obadă, a ieşit la rampă un alt jucător venit la United în această vară, portarul Grigoraş, parada sa asigurând un final de meci şi totodată un start de campionat victorios.

Florin Ignat, antrenor CS United Galați, a spus că s-a trăit un final cu mari emoţii şi pentru că jucătorii săi au ratat multe din ocaziile de gol avute. "Știam că vom avea un meci dificil și sunt bucuros pentru victorie, una foarte muncită. Categoric, mai avem multe lucruri de pus la punct în jocul nostru și vom munci ca să ajungem la nivelul pe care mi-l doresc în momentul intrării în play-off. Adversarii au jucat cu îndârjire și ne-au marcat goluri în urma unor greșeli copilărești. Nu se pune problema să-i fi tratat cu superioritate pe timișoreni, băieții au fost montați, au dezvoltat ocazii multe, dar așa se întâmplă când nu le concretizezi. Ocaziile se răzbună, bine că totuși am început cu dreptul acest campionat", a spus tehnicianul gălăţean.

De partea cealaltă, Vitor Hugo Costa, antrenor Informatica Timișoara, consideră că ar fi avut mai multe şanse dacă ar fi avut un lot mai numeros. "Sunt foarte mândru de ce au făcut jucătorii mei, ne-am comportat foarte bine în fața unui adversar puternic. Ne-ar mai fi trebuit câțiva jucători pe bancă, poate că am fi avut mai multe șanse. Cred că ne putem îndeplini obiectivul, acela de a ajunge în play-off. Ne vom bate meci de meci pentru cele 3 puncte", a declarat Vitor Hugo Costa, după primul meci din postura de aversar al fostei sale echipe.

Lotul celor de la United în acest meci a fost format din: Grigoraș, Dinicuță, Păduraru - Obadă, Tacot, Petică, Cireș, Crăciun, Burdujel, Lașcu, Araujo, Stoica, Boșneagă, Crișan.

”Ne-am creat ocazii multe, dar așa se întâmplă când nu le concretizezi. Bine că totuși am început cu dreptul acest campionat” (Florin Ignat - antrenor principal, United Galaţi)

Citit 773 ori Ultima modificare Joi, 12 Septembrie 2019 04:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.