Finanţare promisă, se aşteaptă victoria. Astăzi, la Galaţi
Foto: SC Otelul

Finanţare promisă, se aşteaptă victoria. Astăzi, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

În cadrul etapei a şaşea din Liga 3, SC Oţelul va juca astăzi, de la ora 18.00, cu Şomuz Fălticeni, pe teren propriu. Primarul Ionuţ Pucheanu a spus că este pregătită o finanţare de 500.000 lei, cu care Oţelul îşi va rezolva problema situaţiei financiare dificile din acest moment.

Chiar dacă este într-un sezon de reconstrucţie a echipei, mizând pe mulţi jucători tineri, promovaţi din propriul centru de juniori, Oţelul are un început bun de campionat, se află pe locul trei, poziţie pe care va încerca să şi-o consolideze prin câştigarea partidei de astăzi. Antrenorul Alexandru Ciobanu a spus că una din preocupările sale este ca jucătorii să poată trece la ora meciului peste informaţiile vehiculate public în această săptămână, privitoare la situaţia financiară precară. „Desigur, vrem victoria la acest meci, chiar dacă situaţia financiară grea a clubului apasă, vrem - nu vrem, şi asupra jucătorilor. Trebuie să ne mobilizăm, să ne concentrăm strict la factorul sportiv, să facem abstracţie de problemele clubului, mai ales că sunt promisiuni ferme de rezolvare a acestora. Mă aştept la cel mai greu meci de până acum de pe teren propriu, cei din Fălticeni au linişte financiară, echipă valoroasă şi antrenor foarte bun”, a spus tehnicianul gălăţean.

Şomuz Fălticeni a avut evoluţii bune în cele două partide jucate în deplasare până acum, a pierdut la limită (scor 1-0) în faţa liderului Aerostar Bacău şi a remizat la Lieşti, cu Sporting.

Reacţia primarului: „Sunt 500.000 lei pentru Oţelul”

Problemele financiare ale SC Oţelul sunt foarte aproape de rezolvare printr-o apropiată finanţare din partea municipalităţii, conform primarului Ionuţ Pucheanu. În şedinţa Consiliului Local care a avut loc joi, acesta a explicat cauzele pentru care proiectul Oţelului nu s-a aflat pe ordinea de zi şi a precizat că este pregătită o finanţare cu suma de 500.000 de lei, care va fi supusă aprobării consilierilor locali cel mai târziu la finalul lunii octombrie. „Opreliştile nu le pune aparatul de lucru al Primăriei. De obicei şi le pun singuri, din cauza nejustificării la timp a unor sume, din cauza unui mod defectuos de a-şi întocmi dosarele. Acum două luni, am iniţiat un nou concurs de proiecte în vederea finanţării sportului la nivelul municipiului Galaţi, cu o mare specificare: cei care au beneficiat de o finanţare în prima etapă, nu vor putea beneficia acum. Din cele patru solicitări depuse în momentul de faţă, singurii care ar putea beneficia de finanţare, conform regulamentului, sunt cei de la Oţelul Galaţi. Ultimele acte au fost depuse de conducerea Oţelul Galaţi vinerea trecută. În urma depunerii lor, din punct de vedere contabil s-a ajuns la concluzia că s-a justificat suma primită anterior, pentru că altfel nu ar fi putut beneficia de o nouă finanţare. În urma examinării unor astfel de dosare se încheie un singur proces-verbal, moment de la care pleacă o perioadă legală de contestaţii. Această perioadă excede ziua în care ne aflăm, prin urmare, finanţarea pentru Oţelul Galaţi nu ar fi putut intra legal în această şedinţă. Cu siguranţă o veţi avea la comisii în maxim o săptămână. Vom vedea dacă vor exista contestaţii, eu sper să nu, pentru că regulamentul a fost extrem de clar. Prin urmare, la sfârşitul lunii octombrie, dacă nu cumva într-o şedinţă extraordinară convocată (n.r. - mai devreme) din orice alt motiv, va fi şi finanţarea Oţelul. Clubul e prins cu 500.000 de lei finanţare de la bugetul local”, a precizat Pucheanu, în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local.

Citit 3291 ori Ultima modificare Vineri, 27 Septembrie 2019 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.