FOTBAL FEMININ. Egal cu regrete în faţa campioanei. Penalti nefructificat la 1-1

FOTBAL FEMININ. Egal cu regrete în faţa campioanei. Penalti nefructificat la 1-1
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Formaţia gălăţeană FC Universitatea a reuşit să iasă de pe teren la egalitate cu multipla campioană Olimpia Cluj, scor 1-1, după un meci foarte spectaculos, disputat, duminică, 29 septembrie 2019, pe stadionul "Siderurgistul". La 1-1, portarul echipei clujene a apărat un penalti!

Unul dintre acele momente extrem de rare în ultimul deceniu, când multipla campioană Olimpia Cluj nu iese de pe teren câştigătoare, a fost produs, duminică, de echipa gălăţeană FC Universitatea. Un joc încheiat chiar cu lacrimi de regret în tabără gălăţeană, în condiţiile în care nu s-a fructificat un penalti în min. 70, la 1-1. „Aştept de atâţia ani să câştig în faţa lor, iar acum, când am avut ocazia, să nu dau gol la acel penalti...”, a mărturisit plângând Lidia Moacă, al cărei şut de la punctul cu var a fost scor de sub bară de portarul clujean Lavinia Boandă.

Echipa gălăţeană şi-a intrat greoi în ritmul său de joc, astfel că oaspetele au avut prima mare ocazie în min. 8. Deşi jocul s-a echilibrat relativ repede, Olimpia Cluj a deschis scorul în min. 33, din penalti. FC Universitatea a reacţionat prompt, şi Monica Benţoiu a egalat în min. 38, la o fază creată de Andreea Surcică. Apoi, s-a jucat care pe care, ofensiv de ambele părţi, astfel că a ieşit şi un duel al portarilor, excelenta Natalia Munteanu salvând FC Universitatea cu trei parade în poziţie de unu la unu, ultima dată în min. 78, când echipa sa se afla în inferioritate numerică, după eliminarea Valentinei Ivan (min. 75). Dintr-o situaţie similară a respins şi portarul clujean din faţa Monicăi Benţoiu (min. 45), cea care a obţinut şi penaltiul parat de Boandă.

Maria Stamate, fundaşul dreapta al echipei gălăţene, a considerat rezultatul mulţumitor, dincolo de regretul acelui penalti nefructificat. „Este un rezultat bun, mai ales în condiţiile în care am început oarecum timorate de faima adversarei, campioana ultimilor 7-8 ani. Mă bucur că am reuşit să ne redresăm destul de repede, am avut reacţie bună şi după golul primit. Sunt şi ceva regrete, dar să vedem partea pozitivă, e un plus de un punct în clasament şi ar trebui să fie şi unul masiv la încredere, la moral, care să se vadă în rezultatele meciurilor care urmează”, a declarat Maria Stamate.

Alexandru Caracaş, antrenorul echipei gălăţene, s-a declarat foarte mulţumit în special de atitudinea jucătoarelor sale. „Le mulțumesc pentru felul în care au luptat pentru visul lor. Asta îmi doresc tot timpul de la ele: curaj, perseverență și, așa cum le-am transmis și azi, să fie războinice. Puteam face 2-1 la un moment dat, dar probabil emoțiile au fost mult prea puternice. Mulțumim suporterilor care au fost prezenți în tribune și ne-au sustinut”, a spus tehnicianul gălăţean.

FC Universitatea a început partida în formula: Natalia Munteanu - Maria Stamate, Alexandra Ivan, Olga Cuşinova, Valentina Ivan - Cristina Cerescu, Lidia Moacă, Iriska Topal -  Monica Benţoiu, Tabita Croitoru, Andreea Surcică. Au mai intrat Nicoleta Lepădatu şi Ana Arnăutu. A lipsit golgheterul echipei, Carmen Marcu, aflată la echipa naţională de junioare Under 19.

După patru etape, FC Universitatea este pe locul 5, cu şapte puncte acumulate din două victorii şi un egal.

În runda următoare, programată peste două săptămâni, FC Universitatea va întâlni pe Piroş Security Arad, în deplasare.

Citit 2070 ori Ultima modificare Duminică, 29 Septembrie 2019 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.