VOLEI. Start în Divizia A1 feminină. CSU Belor începe cu un duel contra campioanei
Foto: CSU Belor

VOLEI. Start în Divizia A1 feminină. CSU Belor începe cu un duel contra campioanei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cele mai bune 11 echipe din ţară încep astăzi bătălia pentru puncte din primul eşalon. Deschiderea va fi făcută de partida Dinamo - Rapid (ora 14.00, TVR 3), iar mâine intra în focul competiţional şi echipa gălăţeană CSU Belor, schimbată substanţial faţă de ediţia anterioară.

Iniţial, la startul Diviziei A1 feminine urmau să fie 12 echipe, dar mai întâi s-a retras CSM Bucureşti, iar federaţia de profil a decis să o înlocuiască cu formaţia CSO Voluntari, care are o situaţie financiară stabilă şi oriucm avea ca obiectiv promovarea în primul eşalon. Apoi, s-a retras şi CSM Tg. Mureş, astfel că au rămas 11 competioare, iar în fiecare etapă una va sta.

CSU Belor Galaţi va susţine primul meci pe teren propriu, sâmbătă de la ora 18.00, în Sala „Dunărea”. Este o partidă de mare atracţie, în care potenţialul formaţiei gălăţene în noua formulă a lotului şi a staffului tehnic va fi testat în compania unei adversare cu pretenţii maxime şi în acest sezon, Volei Alba Blaj - deţinătoarea titlului de campioană.

În această vară, prima mutare a celor din conducerea clubului a fost instalarea unui nou staff tehnic, format din Bogdan Paul - antrenor principal, Florin Vasile Bosi şi Nelu Ivanov - secunzi. Apoi, a urmat o activitatea foarte intensă pe piaţa transferurilor. Au fost prelungite contractele în cazul a doar două jucătoare din sezonul trecut, Anamaria Berdilă şi Violeta Stan, în paralel fiind aduse nu mai puţin de 11 voleibaliste: Maria Corral Bouza, Andreea Ispas, Daniela Lupescu, Laura Simonia, Ana Marisa Radu, Ivana Radonjic, Borislava Saykova, Adina Maria Roşca, Sorina Miclăuş, Ganna Magerova şi cea mai recentă achiziţie, „centrul” brazilian Talita Jose Do Nascimento.

În acest context, antrenorii au de lucru la omogenizare, la încheigarea relaţiilor de joc. „Avem o echipă nouă, am adus 11 jucătoare, brazilianca ni s-a alăturat abia la începutul săptămânii, trebuie să avem răbdare, pentru că mai este de lucru la închegarea relaţiilor de joc. Avem un lot cu jucătoare de calitate şi sunt încrezător că vom reuşi o clasare în prima jumătate a clasamentului. Începem cu cel mai dificil joc posibil, în compania campioanei, dar poate că e mai bine să avem din prima etapă un adversar de elită. Vom încerca să oferim publicului un volei modern, de calitate”, a declarat antrenorul principal Bogdan Paul.

Obiectiv, de la locul 7 în sus

Mihai Pantea, directorul clubului, a spus că obiectivul este cel puţin clasarea pe locul 7. „Cu sprijinul principalului nostru sponsor, Florin Radu, prin compania Belor, am realizat o serie reuşită de transferuri, cu care dorim şi o clasare corespunzătoare, în zona locurilor 5-7”, a spus conducătorul clubului gălăţean.

Pregătirile acestui sezon au fost începute în 6 august, printr-un cantonament la Cheile Grădiştei, unde au participat opt jucătoare. Apoi, au fost şapte meciuri amicale: 3-2 cu CS Medgidia, 3-1 cu echipa bulgară Beroe Stara Zagora şi 3-1 cu Rapid într-un turneu ce a avut loc la Medgidia, iar ulterior 4-0, 4-1 şi 3-1 cu Rapid şi 2-3 la Piteşti, cu FC Argeş.

După partida cu Alba Blaj din prima etapă, programul pentru CSU Belor Galaţi va fi: cu FC Argeş Piteşti - deplasare, CS Medgidia - acasă, „U” NTT Data Cluj - deplasare, Rapid Bucureşti - acasă, CSO Voluntari - deplasare, Dinamo - acasă, Ştiinţa Bacău - deplasare, CSM Târgovişte - acasă, CSM Lugoj - deplasare, şi liber în ultima etapă.

Citit 1675 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2019 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.