FOTBAL. Etapă fără victorii pentru echipele gălățene. ACS Universitatea, singura cu goluri marcate
Foto: Sonia Baciu

FOTBAL. Etapă fără victorii pentru echipele gălățene. ACS Universitatea, singura cu goluri marcate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Doar două goluri au marcat echipele gălățene în etapa a zecea din Liga a III-a, cele ale "studenților", care au pierdut, pe teren propriu, în faţa echipei lui "Grig".

ACS Universitatea "Dunărea de Jos" a pierdut, scor 2-4 (1-2), în partida disputată pe teren propriu cu Foresta Suceava (una dintre pretendentele la promovare), după un joc bun, în care a reușit să revină de două ori. Gazdele au fost extrem de combative și agresive, meciul fiind unul spectaculos, cu goluri multe, dar și cu situații bune de joc. Chiar dacă terenul nu a permis "construcții", conform lui Petre Grigoraș, antrenorul sucevenilor, "a a fost un joc bun de Liga a III-a".

Scorul a fost deschis de oaspeți, în minutul 13, printr-un gol marcat de Drugă, din lovitură de pedeapsă, un penalty destul de controversat. Gălățenii au egalat după trei minute, când Bădilaș a marcat, în minutul 16, cu capul, din interiorul careului. Foresta a intrat în avantaj, scor 2-1, la pauză, după golul marcat direct din lovitură liberă de Căinari (min. 29). Sucevenii au mai avut două ocazii de gol, în aceeași fază, în care fundaşul Moise a scos de pe linia porții, după ce și portarul gălățean reușise să respingă. Perju a fost cel care a adus egalarea, în min. 53, dintr-o acțiune la limita ofsaidului. Echilibrul a rezistat doar şapte minute, pentru că sucevenii au trecut la conducere, dintr-o greșeală a fundașilor gălățeni, ca apoi, pe fondul oboselii, aceștia să comită încă un fault, penalizat  de "central". Scor final, 4-2 pentru echipa antrenată de fostul "oțelar" Petre Grigoraș.

"Avem o echipă care arată atitudine, au vrut, au luptat, au încercat. Nu pot să spun că suntem mai buni decât alții, dar o să încercăm să ne îmbunătățim jocul, iar cei care vin în tribune să ne aprecieze pentru dăruire. Venim din Liga a IV-a, sunt alte echipe experimentate, care au investit foarte mult, noi jucăm numai cu studenți. Sperăm să îi punem la punct, să mai aducem niște copii buni și să facem puncte pentru a rămâne în Liga a III-a, acesta este scopul nostru", a declarat antrenorul CSU, Aurelian Drăgan.

Acesta a aliniat următorul "unsprezece": Enache - Ivașcu, Iacob, Moise, Hilohi - Chiriac, Bădilaș, Mohorîță, Iancu - Perju, Grigoraș. Au mai jucat: Morogan, Vîrlan.

Următoarele două etape sunt foarte importante pentru ACSU (locul 13, cu 6 puncte), cu adversare directe în lupta pentru evitarea retrogradării, Hușana Husi (2 noiembrie, deplasare) și CSM Bacău (9 noimebrie, acasă).

Înfrângere în faţa liderului

Nici pentru cealaltă echipă gălățeană, SC Oțelul, lucrurile nu au fost mai bune în această etapă. "Oțelarii" au jucat, vineri, pe terenul liderului Seriei I, Aerostar Bacău, unde au pierdut, scor 0-2. Lipsit de aportul lui Ghiocel (suspendat) și Bordieanu (accidentat), antrenorul Alexandru Ciobanu a trimis în teren următoarea formulă: Ursu - Stoian, Pop, Puțanu, Manău - Munteanu, Pleșa, Crihană, Dima - Cîrjan, Matei. Au mai jucat: Zărnescu, Bucevschi, Nemțanu și Cireș, toți juniori. "Am întâlnit cea mai bună echipă a seriei. Victoria lor a fost meritată", a spus Ciobanu.

În următoarea etapă, Oțelul va juca, pe teren propriu, cu Știința Miroslava, sâmbătă, de la ora 14.00.

Sporting, penalti în min. 87

O înfrângere cu gust amar a înregistrat echipa din Liești, 0-1 la CSM Focșani, printr-un penalti mai mult inventat decât real! Era minutul 87 când arbitrul a "văzut" penalti în careul lieștean, pentru un așa-zis fault. Din păcate, același arbitru nu a vrut să vază un henț clar al gazdelor, și victoria, mincinoasă, a rămas la Focșani, după o dispută destul de echilibrată, în care oaspeții s-au aflat aproape de gol prin Munchiu şi Stan.

Antrenorul Doru Balmuş a avut o situație delicată și în ceea ce privește alcătuirea echipei: doi jucători suspendați, B. Dumitru și I. Iancu, alți doi plecați la arbitraj: Ionuț Constantienscu și Daniel Gâță. Iată și "unsprezecele" aliniat: Vădeanu - Dănăilă, Munchiu, Dima, T. Năstase - Mihu, R. Năstase, Adamache, Al. Stan - Nica, Bârlădeanu. Au mai intrat: Goga și Hodorogea.

În următorul meci, Sporting va juca, pe teren propriu, cu echipa a doua a FC Botoșani.

Citit 1404 ori Ultima modificare Duminică, 27 Octombrie 2019 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.