Meci atractiv pe ”Oţelul”
Foto: Sonia Baciu

Meci atractiv pe ”Oţelul”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În etapa a 11-a din Liga 3, Seria 1, toate cele trei formaţii gălăţene joacă astăzi, Oţelul şi Sporting Lieşti pe teren propriu, iar CSU „Dunărea de Jos” în deplasare. Toate partidele încep la ora 14,00.

Unul dintre cele mai atractive meciuri din această rundă este cel care se va juca la stadionul „Oţelul”, între două formaţii care privesc spre partea superioară a clasamentului, SC Oţelul şi Ştiinţa Miroslava. În aşteptare, una cu mari speranţe, a anulării sancţiunii de minus patru puncte, Oţelul încearcă să obţină victoria care să o ţină între primele trei clasate. Acum este pe poziţia a cincea, cu 18 puncte, iar anularea depunctării ar însemna un teoretic locul trei înaintea duelului de astăzi. Adversara, Ştiinţa Miroslava, mereu în ultimele sezoane a fost una cu pretenţii la podium şi, chiar dacă vine la Galaţi de pe locul opt, este lansată în recuperarea sincopelor din primele etapă, fiind una dintre cele mai în formă echipe din Seria 1, cu patru victorii şi un egal în ultimele cinci partide.

Sporting Lieşti va juca acasă cu formaţia secundă a celor de la FC Botoşani, o adversară accesibilă, care se află pe locul 9, cu un singur punct în ultimele patru etape. Sporting este pe locul 12 şi are mare nevoie de victorie pentru a urca de pe periculosul loc 12, având destule argumente pentru obţinerea celor trei puncte, în primul rând omogenitatea echipei şi experienţa în acest eşalon a majorităţii jucătorilor din lot. Acesta este meciul revenirii de după suspendare a doi jucători ce vor face parte din primul ”unsprezece” - Ionuț Iancu și Bogdan Dumitru. În plus, elevii antrenorului Doru Balmuș s-au pregătit cu mare atenție în cursul acestei săptămâni și acest lucru ar fi un argument că toată lumea este cu gândul numai și numai la victorie. Din echipă nu vor lipsi frații Năstase, Vădeanu, Munchiu, Gâță, Ionuț Constantinescu, sau alții care pot pune umărul la un succes așteptat.

Tot la victorie ar trebui să joace şi cei de la CSU „Dunărea de jos” în partida din deplasare cu Huşana Huşi. Aflată pe locul 13, primul direct retrogradabil, formaţia antrenată de Aurică Drăgan are mare nevoie să nu se întorcă fără cel puţin un punct, fiind una dintre puţinele deplasări pe terenul unei echipe deloc de speriat. Huşana Huşi este pe locul 10, cu doar patru puncte mai mult faţă de CSU, astfel că se poate vorbi şi despre un duel cu o contracandidată la evitarea locurilor retrogradabile, ceea ce măreşte  importanţa punctelor puse în joc.

Citit 1903 ori Ultima modificare Vineri, 01 Noiembrie 2019 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.