VOLEI. Culoar netezit spre grupele Ligii Campionilor. CSM Arcada, victorie entuziasmantă în faţa campioanei Serbiei

VOLEI. Culoar netezit spre grupele Ligii Campionilor. CSM Arcada, victorie entuziasmantă în faţa campioanei Serbiei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Voleibaliștii de la CSM Arcada și-au netezit drumul spre ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor, câştigând prima manşă a duelului cu formaţia Vojvodina Novi Sad, scor 3-0 (25-23, 25-17, 25-21). Meciul a avut loc la Sala Sporturilor "Dunărea", într-o atmosferă senzaţională creată de publicul gălăţean, la fel cum a fost şi jocul favoriţilor.

Doar în primul set a putut echipa din Serbia să ţină ritmul cu jocul practicat de campioana României. Echipa gălăţeană a lăsat senzaţia de câteva ori că se va desprinde (13-10, 17-14, 21-18), dar cei de la Vojvodina au replicat, arătând şi multă calitate voleibalistică, pe lângă cunoscutul spirit combativ sârbesc. Oaspeţii au egalat la 21 şi ultima dată la 23, acestea fiind singurele momente cu emoţii pentru entuziaştii suporteri gălăţeni.

În următoarele două seturi, CSM Arcada s-a pliat mult mai bine pe ce juca adversara, a excelat la blocaj şi la eficienţa atacurilor, astfel că a dominat categoric. În actul secund desprinderea a fost rapidă (10-3) şi menţinută cu constanţă în joc (15-8, 21-14). Echilibrul a reapărut în prima parte a setului trei (4-5, 7-7), dar nu a durat mult, de la 14-10 echipa din Galaţi menţinând ritmul bun până la final.

Astfel, CSM Arcada a devenit mare favorită la calificarea în ultimul tur preliminar ce precede faza grupelor Ligii Campionilor. În returul de la Novi Sad, care va avea loc miercuri, 13 noiembrie, CSM Arcada are nevoie să câştige minimum două seturi sau, în cel mai rău caz, setul de aur.

Sergiu Stancu, antrenorul principal al campioanei României, s-a declarat foarte mulţumit de cum a jucat echipa sa, mai ales că nu a avut deloc o adversară facilă. “S-a văzut, mai ales în prima parte a meciului, că avem o adversară puternică. Campioana Serbiei este o echipă cu experienţă, ceea ce măreşte satisfacţia acestei victorii. S-a întâmplat ceea ce ne aşteptam, referindu-mă la jocul adversarei. Au fost şi momente mai puţin bune în jocul nostru, pe care le vom analiza şi vom încerca să aducem îmbunătăţiri pentru retur. Este doar un prim pas, ştim că nu suntem încă calificaţi, avansarea în turul următor se va decide la Novi Sad şi doar dacă o realizăm acolo vom putea să ne bucurăm”, a spus Sergiu Stancu.

Antrenorul echipei gălăţene a mulţumit şi pentru susţinerea entuziastă a celor care au umplut tribuna. „Am simţit aceeaşi vibraţie din partea publicului ca atunci când ne-a ajutat mult sezonul trecut, în play-off. Mulţumesc pentru tot ce ne-a oferit şi astăzi, am simţit de la început până la final această atmosferă incandescentă”, a adăugat Sergiu Stancu.

Acesta a început meciul cu un „sextet” inspirat: Hernan (căpitan), Bala, Terzici, Klapwijk, Bissete, Georgiev, plus liberoul Cabrera. Au mai jucat Kollo, Carrasco şi Cuciureanu.

Niels Klapwijk, care a încântat în special prin atacurile din linia a doua, a fost declarat cel mai bun jucător al partidei. „Este plăcut să fii desemnat MVP-ul meciului, dar munca a fost a tuturor, la fel şi meritele. Am făcut treabă bună ca echipă. Ați văzut, ne-am confruntat cu un adversar puternic, iar săptămâna viitoare vom juca în fața publicului lor, așadar va fi un meci dificil, mai dificil decât cel de aici”, a declarat voleibalistul olandez, care a făcut 20 din punctele echipei sale.

Refăcut într-un timp record după accidentarea din weekendul trecut, Julian Bissette a fost şi el unul dintre remarcaţii meciului, cu 12 puncte realizate cu o eficienţă a atacurilor impresionantă, 89 la sută!

Câştigătoarea dublei manşe dintre CSM Arcada şi Vojvodina Novi Sad va juca apoi, pentru intrarea în grupe, cu învingătoarea duelului dintre Şahtior Soligorsk (Belarus) şi Levoranta Sastamala (Finlanda). În prima manşă s-a impus Şahtior cu 3-0 (29-27, 25-22, 25-13), pe teren propriu.

Citit 1279 ori Ultima modificare Joi, 07 Noiembrie 2019 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.