UPDATE. Înfrângeri drastice pentru Oţelul şi Sporting, iar CSU "Dunărea de Jos" a ieşit pe plus

UPDATE. Înfrângeri drastice pentru Oţelul şi Sporting, iar CSU "Dunărea de Jos" a ieşit pe plus
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

UPDATE. Două dintre cele trei formaţii gălăţene din Liga a III-a, Seria 1, Oţelul şi Sporting Lieşti, au dezamăgit în etapa a 12-a, cu înfrângeri la diferenţa mari de scor. În schimb, CSU "Dunărea de Jos" a reuşit o victorie extrem de importantă, în faţa unei contracandidate la ieşirea din zona retrogradării.

SC Oțelul Galați a pierdut, scor 0-4 (0-2), partida cu CSM Focşani, susținută în deplasare. Formaţia vrânceană a fost superioară şi s-a impus fără probleme în faţa unui joc modest prestat de gălăţeni, prin golurile marcate de Ionuţ Manu (7), Sergiu Jurj (24, 60) și Ştefan Lupu (46).

Antrenorul Oțelului, Alexandru Ciobanu, a trimis în teren următoarea formulă: Ursu - Stoian, Puțanu, Ghiocel (cpt), Pop - Farcaș, Crihană, Bordieanu, Grădinaru - Matei, Cîrjan. Au mai evoluat: Drăgan, Țicămucă, Cireș și Nemțanu.

Sporting Lieşti a pierdut, scor 0-3 (0-1), partida disputată pe terenul celor de la Ozana Tg. Neamţ. Aflaţi pe un incomod loc 13, lieştenii îşi puneau mari speranţe în acest meci, însă acestea nu s-au materializat, deşi jucătorii au făcut eforturi şi au avut câteva ocazii de a înscrie, prin R. Năstase, I. Constantinescu şi Dănăilă, invocând şi două faze în care au reproşat arbitrului neacrodarea de penaltiuri. Antrenorii Doru Balmuş şi Cristian Brăneţ au început partida cu următoarea formulă de echipă: Vădeanu - Iancu, Gâţă, B. Dumitru, T. Năstase - Munchiu - Bârlădeanu, Mihu, Stan, R. Năstase - Dănăilă. Au mai jucat: Nica, Adamache şi Constantinescu.

Vitala victorie

CSU "Dunărea de Jos", aflată la primul sezon în acest eşalon, a întâlnit pe teren propriu o contracandidată la evitarea retrogradării, CSM Bacău, astfel că a jucat sub o presiune uriaşă, pentru că orice alt deznodământ în afara victoriei i-ar fi diminuat drastic şansele. Jucătorii antrenaţi de Aurel Drăgan şi Eugen Baştină s-au mobilizat şi au reuşit să treacă acest important hop, câştigând cu scorul 2-0 (1-0) partida disputată la stadionul "Portu Roșu". Scorul a fost deschis de Valentin Vîrlan, în minutul 23, şi s-a trăit cu emoţii până spre final, când Alexandru Perju a înscris pentru 2-0, în minutul 86.

În imaginea de mai jos - Valentin Vîrlan, marcatorul primului gol la victoria celor de la CSU "Dunărea de Jos" (sursa foto, Sportul Ilustrat/Sorin Pană):

A fost a doua victorie din acest sezon în campionat, reuşită în formula: Enache - Chiriac, Morogan, Manea, Hilohi - Vîrlan, Ignat, Lovin, Bădilaș - Mohorîță, Grigoraș. Au mai jucat: Perju, Ivașcu, Blănaru şi Izvoranu.

Cătălin Savu, managerul general al clubului universitar, a fost entuziasmat de atitudinea jucătorilor. "După o săptămână agitată, pentru că trebuie să recunoaștem că avem probleme și financiare, și de lot, am văzut o mare bucurie pe chipurile jucătorilor și ale suporterilor noştri. Avem tineri minunați în echipă, care joacă cu sufletul pentru club, oraș și spectatori. Sperăm să avem continuitate în victorii și să atragem cât mai mulți oameni alături de proiectul nostru", a declarat Cătălin Savu.

În ruma acestui succes, formaţia studenţească a urcat trei poziţii în clasament, de pe penultimul loc până pe 12. CSU "Dunărea de Jos" a ajuns să acumuleze 9 puncte, la fel ca echipele pe locurile 13 şi 14, CSM Bacău şi Sporting Lieşti. Deasupra lor sunt două formaţii, Şomuz Fălticeni şi Huşana Huşi, cu un avans destul de mare, de patru puncte. Cu cei de la Şomuz au meci direct cei de la CSU "Dunărea de Jos" etapa următoare, programată sâmbătă, când Sporting Lieşti va juca acasă cu Ceahlăul Piatra Neamţ (locul 2). SC Oţelul a coborât pe locul 6, cu 21 de puncte (penalizare 4 puncte), iar runda următoare va juca pe teren propriu cu FC Botoşani II.

FOTO: Sorin Pană / Sportul Ilustrat


Cele trei formaţii gălăţene din Liga a III-a de fotbal, Seria 1, Oţelul, Sporting Lieşti şi CSU "Dunărea de Jos", au avut programate, astăzii, meciurile din cadrul etapei a 12-a. Ambele formaţii gălăţene care au jucat în deplasare au suferit înfrângeri la scoruri categorice: Ozana Târgu Neamţ - Sporting Lieşti 3-0 şi CSM Focşani - Oţelul Galaţi 4-0. Rezultat pozitiv a reuşit doar CSU "Dunărea de Jos", care a învins, acasă, pe CSM Bacău  cu 2-0 (1-0), prin golurile marcate de Valentin Vîrlan şi Alexandru Perju.

Citit 6156 ori Ultima modificare Duminică, 10 Noiembrie 2019 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.