Doar trei puncte pentru echipele gălățene
Foto: Sorin Pană (Sportul Ilustrat)

Doar trei puncte pentru echipele gălățene
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Etapa a 13-a din Liga a III-a a fost una mai puțin norocoasă pentru echipele gălățene, care au reușit să strângă, împreună, doar trei puncte din cele nouă puse în joc. Mai mult, două dintre ele au terminat meciul în inferioritate numerică, pentru cumul de cartonașe galbene.

SC Oțelul Galați a remizat, scor 1-1 (1-1), cu formația FC Botoșani 2. ”Oțelarii” au deschis scorul prin George Cîrjan, în minutul 30, iar oaspeții au restabilit egalitatea în minutul 40, prin Alexandru Micloş. Antrenorul Alexandru Ciobanu a început jocul în următoarea formulă: Ursu - Pop, Ghiocel, Puțanu, Manău - Stoian, Crihană, Cireș, Nemțanu - Matei, Cîrjan. În repriza secundă au mai evoluat: Dima și Munteanu. Cu acest rezultat, gălățenii se mențin în primele cinci locuri din clasamentul Seriei I.

După egalul la unu al ”oțelarilor” pe teren propriu, i-au imitat și echipa din Liești, dar și cea ”studențească”. ACS Universitatea ”Dunărea de Jos” s-a deplasat la Șomuz Fălticeni, acolo unde își programase o victorie. Până la urmă a fost foarte aproape de o reușită, pentru că a condus din prima repriză, prin golul marcat de Perju, egalarea survenind spre final (min. 86) după o lovitură de colț. În finalul meciului, Perju, care este și arbitru, a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbele. Echipa aliniată de Aurelian Drăgan la Fălticeni a fost următoarea: Enache - Ivașcu, Morogan, Moise, Manea - Chiriac, Ignat, Lovin, Bădilaș - Mohorâță și Perju. Au mai jucat Iancu și Țuiu.

Al treilea 1-1, la Liești

Sporting Liești a avut o misiune dificilă cu una dintre echipele de top ale seriei 1 - Ceahlăul Piatra Neamț. Până la urmă nu a ieșit chiar rău. Oaspeții au deschis scorul în min. 63, egalarea a venit 11 minute mai târziu, prin Bârlădeanu, după o centrare venită de la Alexandru Stan. Ocazii au fost de ambele părți, dar Ceahlăul a avut un portar în zi de grație, lieștenii aflându-se la finalizare prin Nica, Stan și Dănăilă. Gazdele au început cu ”unsprezecele”: Vădeanu - B. Dumitru, Gâță (eliminat în minutul 90+3), Dima, T. Năstase - Munchiu - Iancu, Mihu, Nica - Dănăilă, Stan. Au mai jucat: Bârlădeanu, Goga și R. Năstase.

După această etapă, echipele gălățene se poziționează astfel în clasament: SC Oțelul - locul 4 (22 de puncte, penalizată cu 4 puncte de către FRF), ACS Universitatea și Sporting - locurile 13-14, la egalitate de puncte (10 p). Podiumul este ocupat de Aerostar Bacău (36p), Ceahlăul P. Neamț și Foresta Suceava, cu câte 29 de puncte.

Runda următoare va avea loc vineri, 22 noiembrie, cu partidele: Ozana Tg. neamț - SC Oțelul, ACS Universitatea - Bucovina Rădăuți și CSM Pașcani - Sporting Liești.

Citit 1602 ori Ultima modificare Duminică, 17 Noiembrie 2019 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.