Maraton de dans la ”Danube Dance Festival”
Foto: Sonia Baciu 

Maraton de dans la ”Danube Dance Festival”
Iuventa Cahul
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sala Sporturilor ”Dunărea” a fost neîncăpătoare pentru participanții la cea de-a treia ediție a ”Danube Dance Fest”. În cadrul evenimentului internațional au fost prezentate 187 de momente artistice, de la cluburi din țară și Republica Moldova. Galațiul a fost reprezentat în concurs de opt cluburi: Artistique Ballet (coordonator Florentina Ștefan), Beija Flor (Lăcrămioara Tenie), Balletistique Art (Daniela Radu), Azur Dance Studio (Nela Anton), Estrada Studio (Andreea și Analisa Ignat), Black Tiger (Ana Maria Rouaj), Palatul Copiilor (Geanina Felea) și Lidiart (Lidia Ghenea).

Aproape 14 ore cu dans variat, de la clasic la contemporan, de la solo și duete la formații pentru care scena părea neîncăpătoare, de la jazz la ”comercial”, dansuri populare, oltenești sau internaționale. Toate acestea au făcut ca misiunea juraților (Rodica Stăiculescu, Alina Filipescu, Rodica Pănăsescu, Louise Chapovaloff, Cătălin Caracaș, Iulian Tenie și Cosmin Adrian) să fie una dificilă, căci frumusețea și inocența dansatorilor au atras simpatia publicului, acesta susținându-i frenetic în fiecare moment.

Școala de dans moldovenească și-a arătat valoarea incontestabilă. ”Marele premiu” al juriului a fost adjudecat de dansatorii de la Școala Iuventa din Cahul (Palatul de Cultură ”Nicolae Botgros”, coordonatoare Rodica Pănăsescu), cu ”Dansul națiunilor”, un adevărat periplu de ritm, culoare și tradiții. Pe lângă trofeu, aceștia au fost recompensați și cu un premiu în valoare de 500de euro. Și la ”Best Moment” s-au remarcat, pe formații, cei de la Școala Iuventa, la două categorii de vârstă: 10-12 ani, cu folclor popular, și 13-15 ani, dans de caracter. La categoria 4-6 ani, o altă formație basarabeană și-a adjudecat premiul: grupul ”Creativ” din Leova.

La ”solo”, premiile au fost următoarele: la dans contemporan - Elena Huncanu (7-9 ani) și Iasmina Nechita (10-12 ani), ambele de la Azur Dance Studio Galați; la dans clasic pe poante, Bianca Budur (13-15 ani), iar la dans clasic - Marius Merdicos (16 ani), ambii de la Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” Constanța.

Galațiul a fost reprezentat cu succes în competiție. Astfel, pe primul loc, la diferite categorii de vârstă sau dans au fost următoarele dansatoare: Alexandra Palade, Ioana Apetrei, Ilinca Ștefan, Melissa Stângă, Cristina Popliacă, Ingrid Ghinea, toate de la Beija Flor; Denisa Stoian, Daria Palade, Elena Huncanu, Iulia Cocu, Larisa Puescu, Teodora Lăpușneanu, Irina Portase, toate de la Azur Dance Studio; Alessia Sava de la Artistique Ballet.

”A fost o reușită, cu un număr foarte mare de momente impresionante. Ne așteptăm ca și în următoarea ediție să avem un astfel de succes. Mai mult, atunci avem două zile rezervate pentru competiția noastră”, a declarat Cristina Tănăsache, directorul de concurs.

În 2020, Danube Dance Fest este programat pentru 20 și 21 martie.

Citit 2099 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Noiembrie 2019 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.