SC Oțelul - rezultat bun al juniorilor, Sporting - peste ”studenți”
Foto: Sonia Baciu

SC Oțelul - rezultat bun al juniorilor, Sporting - peste ”studenți”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ultima etapă a turului de campionat din Liga a III a adus pentru fotbalul gălățean două derbiuri, unul al fostelor echipe din Liga I, SC Oțelul și Ceahlăul Piatra Neamț - o remiză ”albă”, cel de-al doilea, intrajudețean între Sporting Liești și ACS Universitatea ”Dunărea de Jos” - o confruntare a ieșirii din zona retrogradabilă.

Partida dintre SC Oțelul și Ceahlăul s-a disputat sâmbătă, la Galați, și s-a încheiat nedecis, niciuna dintre echipe nereușind să marcheze, deși au fost câteva ocazii. Gălățenii au evoluat cu un lot foarte tânăr, singurii ”seniori” din teren au fost Matei, Stoian, iar la reluare și Cîrjan, astfel că misiunea lor a fost foarte grea în fața unei echipe mult mai experimentate.

”Am întâlnit un adversar foarte bun, o echipă și un club foarte bun din seria noastră. Trebuie să fim realiști, sunt mult mai pregătiți ca nivel față de clubul nostru, au o susținere mult mai importantă decât are clubul nostru. Chiar și noi am avut situațiile noastre în prima repriză am reușit să-i surprindem în prima repriză prin așezare, cum am pregătit jocul. După aceea ei au controlat jocul, dar eu cred că echipa noastră este de apreciat”, a spus Alexandru Ciobanu.

Ultimul meci din tur a fost început de Ciobanu cu formula: Ursu - Stoian, Popa, Crihană, Manău, Cireș, Drăgan, Alecu, Țicămucă, Grădinaru, Matei. Au mai jucat: Dima, Cîrjan și Farcaș. 

Cu 23 de puncte rămase în cont, în urma penalizării de 4 puncte date de FRF, SC Oțelul a terminat turul pe locul 8. Dacă își vor recupera punctele până în retur, ”oțelarii” pot urca pe locul 5.

Derbiul de la Liești, adjudecat de gazde

Ultimul meci din turul actualului sezon a programat un important meci pe terenul din Liești: Sporting din localitate și ACS Universitatea ”Dunărea de Jos”. Două echipe aflate în mare suferință de puncte, situate în subsolul clasamentului - locurile 12 și 14.

Acest derbi județean a oferit un joc dârz disputat, ambele echipe dorind cu ardoare un rezultat favorabil. Până la urmă a ieșit un scor strâns, cu un gol victorios marcat în ultimele minute de lieșteni (88), scor 2-1 (1-0). Gazdele au dominat mai mult, cu ocazii din partea lui Stan, Dănăilă, Nica sau Iancu, iar ”studenții”, în afara golului marcat, ar fi putut schimba soarta meciului prin Perju (blocat de Vădeanu) sau Grigoraș. Scorul a fost deschis de Munchiu, care s-a menținut și la pauză, cu toate că Sporting a avut și un penalti, irosit de Mihu. Din minutul 55, oaspeții au rămas în zece, Moise fiind eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. Totuși, cei care au marcat au fost elevii lui Aurel Drăgan. Urcat în atac, fundașul Morogan a transformat în gol o centrare venită de pe flancul drept: 1-1 (min 80). Tabela va mai suporta o modificare, în min. 88, când Daniel Munchiu a marcat a doua oară, din pasa primită de la Mihu. După acest succes, Sporting a urcat pe locul 10, în timp ce ”studenții” rămân cu zece puncte, pe locul 14. Au jucat formațiile:

Sporting: Vădeanu - B. Dumitru, Munchiu, Dima, T. Năstase - Dănăilă, I. Constantinescu, Mihu, Nica - Bârlădeanu, Stan. Au mai intrat: Iancu, Adamache, Hodorogea și Goga (antrenori Doru Balmuș și Cristi Brăneț).

ACS Universitatea: Olaru - Ivașcu, Morogan, Moise, Manea, Bădilaș - Chiriac, Iancu, Blănaru - Perju și Vârlan. Au mai jucat: Grigoraș, Mohorâță, Lovin, Ignat (antrenori Aurel Drăgan și Eugen Baștină).

Ambele grupări vor contina antrenamentele până spre mijlocul lunii.

Citit 1344 ori Ultima modificare Duminică, 01 Decembrie 2019 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.