Ascensiunea fotbalistelor continuă, au urcat pe locul doi
Foto: Liviu Pazargic

Ascensiunea fotbalistelor continuă, au urcat pe locul doi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Seria de nouă partide consecutive fără înfrângere - şapte victorii şi două remize - a echipei feminine FC Universitatea este oglindită în clasamentul primei ligi, tânărul club gălăţean, înfiinţat în 2015, urcând după ultima etapă a turului pe locul secund.

În ultima rundă din acest an, fotbalistele Galaţiului au câştigat vineri, în deplasare, partida cu Selena Constanţa, scor 2-1 (2-1), prin golurile marcate în primul sfert de oră de către Cristina Cerescu (min. 4) şi Monica Benţoiu (min. 14).

Astfel, FC Universitatea Galaţi (FCUG) a acumulat 26 de puncte şi a aşteptat deznodământul derbiului acestei ultime etape a turului, Vasas Odorheiu Secuiesc - Fortuna Becicherecu. Vasas era pe locul patru, cu un singur punct mai puţin faţă de FCUG înaintea acestei partide, iar Fortuna era pe locul doi, tot cu un singur punct peste echipa gălăţeană anterior etapei. Partida de la Odorheiui Secuiesc, disputată sâmbătă, s-a terminat 1-1, rezultat perfect pentru FCUG, care a urcat-o pe locul doi şi totodată a mărit distanţa faţă de Vasas.

Această clasare pe locul secund la finalul turului, în doar al doilea sezon în prima ligă, este o satisfacţie imensă pentru toţi cei din clubul gălăţean, mulţumire exteriorizată de antrenorul Alexandru Caracaş. „Ştiam ca vom termina sus, am crezut cu tărie şi iată că echipa a reuşit. Simt o bucurie imensă, e o performanţă de care sunt mândru, mândru de fetele noastre, mândru de colegii care mi-au fost aproape, mândru că am putut urca numele oraşului nostru atât de sus. Acum, trebuie să continuăm în acelaşi ritm şi sunt convins că este doar începutul ascensiunii clubului nostru”, a spus tehnicianul gălăţean.

Cu echipa secundă, FCUG încheie anul pe locul 3 în Liga a III-a, aceeaşi poziţie având şi echipa de junioare Under 15, în Seria 7 a Campionatului Naţional, ambele formaţii fiind antrenate de Gabriel Călinescu, ajutat în pregătirea portarilor, la fel ca la prima echipă, de antrenorul Gheorghe Cucu.

Urcarea pe locul doi în prima ligă a reprezentat şi un frumos cadou pentru două dintre jucătoarele echipei gălăţene, portarii Natalia Munteanu şi Roxana Pazargic (deocamdată în pauză, însărcinată), ambele sărbătorindu-şi ieri ziua de naştere. La mulţi ani şi cât mai sus în clasament!

Citit 1182 ori Ultima modificare Duminică, 01 Decembrie 2019 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.