Oţelul, bilanţ mulţumitor cu 19 jucători Under 21. Cinci ”jupâni”, înconjuraţi de puşti

Oţelul, bilanţ mulţumitor cu 19 jucători Under 21. Cinci ”jupâni”, înconjuraţi de puşti

La meciul cu Ceahlăul, 9 dintre cei 11 titulari ai Oţelului au avut până-n 21 de ani SC Oţelul
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
4 comentarii

În turul eşalonului al treilea, încheiat la sfârşitul săptămânii trecute, SC Oţelul a trecut din punct de vedere financiar prin cea mai dificilă perioadă de la lansarea proiectului, astfel că a pornit pe un drum al reconstrucţiei, mizând mult pe tinerii jucători din interiorul clubului. În acest context, antrenorul principal Alexandru Ciobanu consideră că un tur cu numai patru înfrângeri reprezintă un bilanţ foarte bun.

„Avem la final 27 de puncte, eu le socotesc aici și pe cele patru de penalizare, pe care sper să le reprimim, pentru că este munca jucătorilor. Pentru acest bilanţ, echipa noastră este de apreciat şi de felicitat, având în vedere câte dificultăți are clubul, din toate punctele de vedere, şi de faptul că suntem pe un drum al reconstrucţiei, cu promovarea în prima echipă a multor juniori. Este meritul câtorva oameni care au reușit să țină clubul în viață şi al jucătorilor, pentru că au arătat spirit de sacrificiu mare, cu care au ţinut echipa la un nivel bun pentru Liga a III-a. Puteam să avem și un nivel slab, având în vedere că avem 18 juniori în lot. Ei acum iau contact cu fotbalul la nivel profesionist și nivelul de joc mai ridicat. Trebuie să fim realiști, campionatul de juniori nu este unul foarte puternic", a analizat Alexandru Ciobanu turul de campionat.
Cam în aceleaşi coordonate a vorbit şi despre ultimul meci, 0-0 pe teren propriu cu Ceahlăul, rezultat considerat mulţumitor, în condiţiile în care nu a avut doi dintre puţinii jucători cu experienţă, fundaşii centrali Puţanu şi Ghiocel, iar alţi doi, atacanţii Matei şi Cîrjan, au intrat după o săptămână în care nu s-au antrenat la parametri normali, din cauza unor accidentări.
„În meciul cu Ceahlăul, am jucat cu copii născuți în anii 2002 și 2003 în teren. Copiii trebuie ajutați, mai ales că suntem puțini din punct de vedere numeric. Asta s-a văzut în meciul cu Ceahlăul, când ne-au lipsit fundașii centrali, iar Cîrjan și Matei abia și-au revenit înainte de meci, situaţie în care echipa a suferit mult. Am spus de la început, suntem pe un drum al construcției, trebuie să ajutăm copiii aceștia să își ridice nivelul. Cred că ei, având în vedere că vin din campionate de juniori, au reușit să facă multe jocuri bune. Ei sunt pe un drum ascendent şi acesta este obiectivul nostru. Știam că vor fi și momente grele, când ești o echipă nu foarte puternică devine foarte important cum joci primele 10-12 etape, ca să îți asiguri un număr de puncte ca să nu ai probleme de retrogradare sau să intri într-o luptă în subsol unde lucrurile se complică”, a mai adăugat tehnicianul gălăţean.

Media de vârstă: 20,2 ani

De altfel, cele mai multe meciuri (total minute) au jucat patru cinci dintre cei experimentaţi: Cosmin Stoian (24 de ani, toate partidele, toate integralist, cu o singura excepţie), Marius Matei (35 ani, toate cele 15 meciuri jucate, 14 goluri marcate!!), Ionuţ Puţanu (25 ani, 14 meciuri), Costin Ghiocel (25 ani, 12 meciuri). Între cei care au dus greul s-au intercalat Bogdan Crihană (21 de ani, 13 meciuri) şi Mihai Manău (21 ani, 12 meciuri), ambii tineri, dar cu multe meciuri jucate şi în sezoanele anterioare.
Dintre cei cinci din lot cu vârsta peste 23 ani, doar atacantul George Cîrjan a jucat ceva mai puţin (absent în trei partide, alte trei cu cel mult 22 de minute pe teren), la startul sezonului el nefiind complet recuperat după o accidentare.

Jumătate din lot, juniori Under 18

Dintre juniori, Filip Dima (18 ani) este în partea superioară a tabelului, cu 14 din 15 meciuri jucate, dar doar în unul singur ca integralist (al 9-lea în ierarhia pe total minute jucate).
Dacă facem excepţie de cele doar 3 minute bifate în teren de Alexandru Avram, antrenorul Alexandru Ciobanu a rulat un număr de 26 jucători, dintre care 19 au vârsta de cel mult 21 de ani. 13 dintre ei - jumătate din componenţa lotului - sunt juniori care au până în 18 ani.
Altfel, se remarcă şi încercarea de formare a unei echipe competitive cu nucleu de jucători gălăţeni, în contextul în care doar trei dintre componenţii lotului, Pop, Pleşa şi Preda, nu sunt din Galaţi.
Oţelul a încheiat turul pe locul 8, cu 23 de puncte, putând urca pe 6, dacă obţine anularea depunctării.

Citit 3620 ori Ultima modificare Marți, 03 Decembrie 2019 19:02

4 comentarii

 • postat de lali Vineri, 06 Decembrie 2019 05:30 188.24.214.*** Link la comentariu
  0
  0

  Avem multi mahari in oras ,nu da nici unul bani , avem intreprinderi ,nici una nu da bani macar sa asigure apa si transportul , dar le place sa se afiseze public cu noile achizitii de masini prin oras [adevarat ca nu poti obliga pe cineva sa o faca] dar nu se vrea asta e , si asa nu ne iubim unii cu altii , unii iubesc banul mai mult decat orce , dar fara a ajuta macar aceasta echipa

  Raportează
 • postat de Nikolas Joi, 05 Decembrie 2019 07:24 5.13.153.*** Link la comentariu
  7
  3

  Pt cei din club care au făcut eforturi sa supraviețuiască acest club,Felicitări!…Pt cei din administrația orașului care nu sprijină performanța...și lasă cea mai iubita echipa a orașului sa se zbată in noroaiele ligii a3a...RUSINE!!…Pt binele clubului și a sportului gălățean in general...speram ca viitoarele alegeri sa ne aducă o alta administrație cu mai multă aplecare spre sport!!

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Miercuri, 04 Decembrie 2019 16:32 5.13.184.*** Link la comentariu
  8
  5

  Se merge incet da bine. BUGETUL e cel care n-e omoara. Cu toate eforturile ,fara un sponsor puternic nu trecem de liga 3. Sau degeaba promovam ca in conditiile astea lanterna rosie scrie pe noi.

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Miercuri, 04 Decembrie 2019 16:32 5.13.184.*** Link la comentariu
  6
  7

  Se merge incet da bine. BUGETUL e cel care n-e omoara. Cu toate eforturile ,fara un sponsor puternic nu trecem de liga 3. Sau degeaba promovam ca in conditiile astea lanterna rosie scrie pe noi.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.