CSM Arcada, mare pas spre calificarea în ”optimi”

CSM Arcada, mare pas spre calificarea în ”optimi”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Miercuri seară, în Finlanda s-a disputat prima manșă a "dublei" dintre echipa nordică Savo Volley Kuopio și CSM Arcada Galați. Un meci ce se anunța interesant, dar și foarte important în economia calificării într-o fază superioară a competiției continentale "Cupa Confederației Europene de Volei" (CEV Cup).

Până la contactul direct cu adversarul de miercuri, conducerea clubului nu cunoștea foarte multe lucruri despre valoarea echipei finlandeze. Acest lucru s-a realizat o dată cu intrarea pe teren și, mai mult, o dată cu consumarea primului set, adjudecat de echipa noastră. CSM Arcada a început cu următorul "sextet": Hernan (căpitanul echipei), Bala, Bissette, Terzici, Talpă, Klapwijk și "liberoul" Cabrera.

Bine s-au derulat lucrurile și în actul al doilea. În ciuda faptului că echipa gazdă s-a aflat mai tot timpul în avantaj pe tabela de scor, la fluierul final echipa care a ajuns mai repede la 25 de puncte a fost tot cea a lui Sergiu Stancu.

Am așteptat cu interes maxim scorul din setul al treilea, care ar fi consemnat un succes de mare prestigiu. Din fericire, totul a ieșit excelent, ne-a scutit de prea multe emoții, iar gălăţenii au câștigat cu 3-0 și au mari şanse de a merge mai departe. Iată evoluția scorului în cele trei seturi: 2-3, 5-4, 8-11, 12-20, 19-25; 4-2, 4-4, 8-8, 12-8, 18-14, 21-20 și 23-25; 3-0, 4-3, 8-5, 10-6, 10-8, 16-11, 19-15, 19-19, 22-21 și 22-25, în aproape o oră și jumătate de joc.

Antrenorul Sergiu Stancu a mai apelat la serviciile a patru jucători: Carrasco, Kollo, Matei și Cuciureanu.

"Suntem bucuroși de victoria obținută în aceasta seară, o victorie care ne apropie de faza urmatoare a competiției. Marți, în fața propriilor suporteri, pe care îi așteptăm alături de noi, dorim să reușim calificarea", ne-a declarat tehnicianul echipei gălățene.

Meciul a fost arbitrat de bielorusul Yuri Bakunovici, ajutat de Risto Strandson (Estonia).

Returul va avea loc, marți, 17 decembrie, la Galați. Învingătoarea "dublei" dintre Arcada și Savo se va confrunta în optimile de finală ale CEV Cup cu câștigătoarea dintre Galatasaray Istanbul și Dukla Liberec (Cehia).

Citit 2241 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2019 14:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.