BASCHET| CSM Galați, succes pentru locul doi în grupă
Foto: Sonia Baciu 

BASCHET| CSM Galați, succes pentru locul doi în grupă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Baschetbaliștii de la CSM Galați s-au impus categoric în ultimul meci pe teren propriu din acest an și au urcat pe locul secund în Grupa B din Liga Națională.

CS Municipal a câștigat, scor 95-77, în fața formației CSM Miercurea Ciuc, într-un meci fără emoții, pe care l-a dominat în întregime, chiar dacă fiecare dintre cele două echipe și-a adjudecat câte două ”parțiale”. Antrenorul gălățenilor, Eugen Ilie, s-a declarat mulțumit de ceea ce au făcut jucătorii săi. ”Îi felicit pentru modul în care au luptat, nu s-a pus problema echipei învingătoare. Recunosc, am avut puține emoții la început, nu datorită valorii, ci prin simplu fapt că veneam după o victorie mare (n.r. - în fața CSO Voluntari, liderul grupei), ei cu doi jucători noi față de tur și atunci am crezut că va fi o oarecare relaxare în joc, dar nu a fost”, a spus Ilie.

Cea mai mare diferență a fost de 29 de puncte (84-55, min 33), scor ce i-a permis antrenorului să rotească întreaga echipă, chiar dacă pe final de meci adversarii au mai redus din diferență. ”Trebuie să creștem de la meci la meci, și trebuie să încercăm să performăm în faza a doua a campionatului (n.r. - grupa 7-12). Suntem în creștere de formă, iar meciul de azi, doar prin simplu fapt că s-au bătut 40 de minute și nu s-au lăsat deloc relaxați, ne arată că suntem pe drumul cel bun”, a precizat Ilie.

”A fost un meci bun, cu o intensitate bună, am putut să rotim tot lotul. Cu acest meci am mai pus o cărămidă la construcția noastră, care sperăm să fie gata de luptă, mai ales în începutul părții a doua”, a completat căpitanul gălățenilor, Vlad Corpodean. Acesta a reușit un ”double-double”, cu 13 puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă.

Cel mai bun jucător al echipei gălățene a fost Armstrong, cu 22 de puncte, 5 recuperări și 2 ”assists”. Ceilalți realizatori de la CSM au fost: Martin 16 puncte, 6 recuperări; Porter Bunton 13 p, 3 r, 3 a; Negoițescu 12 p, 1 r, 2 a; Bogdanovici 10 p, 9 r, 3 a; Vlad 6 p, 4 r, 5 a; Sava 3 p, 3 r; Krivokapici 3 r, 4 a. Au mai jucat Grecu (o recuperare și 2 pase decisive) și Giangu.

În etapa următoare, CSM Galați va juca la CSM Tg. Jiu. Baschetbaliștii gălățeni vor reveni pe parchetul Sălii ”Dunărea”, pe 4 ianuarie, când vor juca împotriva echipei Athletic Constanța.

În faza secundă a campionatului, CSM Galați va juca în Grupa Galbenă (locurile 7-12), alături de ultimele două formații din Grupa A (acum SCM Craiova și BCMU Pitești) și primele patru clasate din Grupa B (CSO Voluntari, CSM Galați, CSM Mediaș și CSM Focșani).

Citit 1031 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2019 21:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.