CSM Arcada - în Final 4, CSU Belor - oprire în sferturile Cupei
Foto: Sorin Pană | Sportul Ilustrat

CSM Arcada - în Final 4, CSU Belor - oprire în sferturile Cupei
CSU Belor, ultima întâlnire din acest an cu publicul gălăţean
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: CSM Arcada s-a calificat în turneul final al Cupei României, după ce s-a impus, scor 3-0, în fața formației Unirea Dej. Fetele de la CSU Belor au ratat intrarea în primele patru echipe din ”Cupa României”, după un meci cu CSM Târgoviște, intens, decis în cinci seturi.


Cele două formaţii gălăţene de primă ligă, cea feminină CSU Belor, respectiv CSM Arcada la băieţi, au astăzi partide cu miză importantă, urmând să joace pentru calificarea în turneele finale ale Cupei României, „Final Four”. La Galaţi, voleibalistele de la CSU Belor vor întâlni pe CSM Târgovişte, de la ora 12,30, la Sala Sporturilor ”Dunărea”, iar CSM Arcada va juca, în deplasare, cu Unirea Dej.

Partida de la Galaţi se anunţă interesantă, între două formaţii din prima parte a clasamentului din Divizia A1. CSU Belor este într-o creştere evidentă de potenţial şi tinde să pună probleme reale celor patru formaţii ce sunt de câţiva ani în luptă pentru locurile de podium. De cealaltă parte, CSM Târgovişte este una dintre cele patru forţe ale voleiului feminin românesc, având în lot cinci jucătoare ale echipei naţionale. Din lotul formaţiei dâmbovițene sunt şi două voleibaliste care au făcut carieră și la Galați, Diana Neaga Calotă și Alexandra Trică.

Acesta va fi ultimul meci din acest an al voleibalistelor de la CSU Belor, la finalul acestuia urmând să vină Moş Crăciun, încărcat cu 900 de cadouri pentru sportivii clubului şi copii de la Şcoala Nr. 29.

Meciul CSU Belor - CSM Târgovişte va fi televizat în direct de TVR 3.

Campioana vrea şi Cupa

Formaţia masculină CSM Arcada, deţinătoarea titlului de campioană şi lideră a clasamentului Diviziei A1, va avea o deplasare lungă, până la Dej, cu obiectiv imediat calificarea în Final Four. De altfel, câştigarea Cupei României este unul dintre obiectivele sezonul pentru CSM Arcada, club care are în palmares disputarea a trei finale, cu triumf la cea din 2017.

Foto: Sonia Baciu

Unirea Dej ocupă locul 5 în campionat şi este un adversar incomod, în special pe teren propriu, astfel că Sergiu Stancu, antrenorul echipei gălăţene, îşi doreşte concentrare maximă din partea jucătorilor săi. ”După victoriile din Cupa CEV, atenția noastră s-a comutat pe meciul din Cupa României, unde vrem să ajungem în finală şi să o câştigăm. Acum avem la Dej meci eliminatoriu şi trebuie să-l tratăm cu toată atenţia. Echipa din Dej a reușit să ne pună ceva probleme în campionat (n.r. - victorie gălăţeană cu 3-1), ca apoi să învingă echipa din Craiova, chiar pe terenul acesteia. Sunt convins că ne va aștepta un adversar bun, care va lupta pentru victorie, aşa că trebuie să ne mobilizăm”, a declarat Sergiu Stancu.   

Plecarea spre Dej a avut loc încă de joi seară. Meciul de astăzi este programat la ora 17.00 şi va fi arbitrat de Paul Szabo (Oradea) și Cristi Șanta (Cluj).

Vine Galatasaray la Galaţi

CSM Arcada Galaţi a câştigat marţi şi meciul retur cu formaţia Savo Kuopio (Finlanda) din CEV Cup, calificându-se astfel  în optimile competiţiei europene. În această fază, adversară va fi echipa unui club titrat din Turcia, Galatasaray Istanbul, care a obţinut calificarea cu mari emoţii în faţa cehilor de la Dukla Liberec. Galatasaray câştigase prima manşă, pe teren propriu, cu 3-1, dar în retur, joi seară, s-au impus cei din Liberec, tot la scor de trei puncte, 3-0. Astfel, a fost nevoie de disputarea „setului de aur”, unde Galatasaray s-a impus cu 15-11.

Meciul tur dintre Galatasaray şi CSM Arcada va avea loc în Turcia, în intervalul 28-30 ianuarie, iar returul la Galaţi, între 11 şi 13 februarie.

Citit 1670 ori Ultima modificare Duminică, 22 Decembrie 2019 11:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.