UPDATE. Patricia Țig, abandon în finala de la Bendigo

UPDATE. Patricia Țig, abandon în finala de la Bendigo
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE - Gălățeanca Patricia Țig, locul 113 WTA, s-a retras din finala turneului ITF de la Bendigo (Australia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari. Țig, care trebuia să joace, în premieră, cu poloneza Magdalena Frech, s-a accidentat înaintea finalei. Deși accidentarea este una ușoară, gălățeanca a preferat să nu joace pentru a nu-și pune în pericol participarea la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, unde va evolua în calificări, începând de miercuri.

Altfel, Simona Halep va juca direct în turul secund al turneului WTA de la Adelaide, unde va avea ca adversară învingătoarea dintre australianca Ajla Tomljanovici (locul 54, wild card) și Yulia Puytintseva (locul 32, venită din calificări). Halep, cap de serie 2, are nevoie de patru meciuri pentru a câștiga prima ediție a acestui turneu, dotat cu premii totale de 848.000 de dolari. Încă din sferturi poate întâlni jucătoare de top, Aryna Sabalenka/Barbora Strykova, în semifinale, Kiki Bertens/Anastasja Sevastova/Angelique Kerber, iar în finală cu Ashleigh Barty. Halep va participa și în proba de dublu, unde va face pereche cu Raluca Olaru.

În turneul de la Hobart (275.000 de dolari), Sorana Cîrstea a învins-o, în calificări, pe Irina Begu și va participa pe tabloul principal, unde favorită este Elise Mertens. Cîrstea se va confrunta, în turul inaugural, cu Krystina Pliskova.


Gălățeanca Patricia Țig (locul 113 WTA) s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului ITF de la Bendigo (Australia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, după ce a trecut cu 6-3, 6-4 de indianca Ankita Raina (locul 178 WTA).

Dacă primul set a fost dominat categoric de sportiva gălățeancă (5-2), setul secund a fost mai echilibrat, cu multe puncte reușite pe serviciul advers. Patricia Țig a încheiat meciul pe propriul serviciu.

În finală, Țig - principala favorită - o va întâlni pe poloneza Magdalena Frech (locul 187 WTA), celel două fiind la prima confruntare directă. După turneul de la Bendigo, Patricia Ţig se va deplasa 150 de kilometri, până la Melbourne, unde va intra de miercuri în calificările de la Australian Open.

Citit 3169 ori Ultima modificare Duminică, 12 Ianuarie 2020 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.