EXCLUSIV VL | CSM Galați se întărește înainte de play-off. Au semnat cu un pivot britanic

EXCLUSIV VL | CSM Galați se întărește înainte de play-off. Au semnat cu un pivot britanic
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa de baschet masculin CS Municipal Galați îşi fortifică lotul în perspectiva fazei secunde a Ligii Naţionale, unde va încercă să lupte pentru cele două locuri calificante în play-off. Conducerea clubului a anunțat perfectarea unui transfer important, britanicul Christopher Tawiah.

Noua achiziţie are 26 de ani, 2.03 m înălțime și joacă pe postul de pivot. Acesta a evoluat în campionate din Europa, cele din Marea Britanie, Cehia, Austria, Estonia și Belgia (la ultimele două în actualul sezon). În liga estoniană, la Rapla, Tawiah a avut medii de 10,2 puncte, 7,7 recuperări și 1,5 pase decivise, în cele șase meciuri disputate, iar în liga belgiană, la Proximus Spirou a jucat în cinci partide, cu medii de 4,4 puncte, 2 recuperări.

”Odată cu venirea lui Chris la Galați așteptăm să rezolvăm problema din spațiul de 3 secunde, pentru a ne putea bate de la egal la egal cu celelalte echipe”, a declarat Florin Atanasiu, șeful de secție al CSM.

În lotul antrenat de Eugen Ilie mai sunt alţi cinci străini, trei americani - Armstrong, Martin și Bunton Porter, respectiv doi sârbi - Bogdanovici și Krivokapici, iar din rândul românilor, pe lângă experimentații Corpodeanu (căpitanul echipei) și Negoițescu se află și o serie de jucători tineri - Giangu, Vlad, Sava şi Grecu.

CSM Galați se află pe locul al doilea în Grupa Valorică B, cu 11 victorii și două înfrângeri, la un singur punct în urma liderului - CSO Voluntari și cu un punct mai mult decât cea de-a treia clasată - CSM Mediaș, echipă pe care o va întâlni sâmbătă, în deplasare.

În faza secundă a competiției, primele patru echipe din Grupa Valorică B, zona în care CSM Galaţi are clasarea asigurată, vor juca alături de locurile 7 și 8 din Grupa Valorică A (în acest moment Dinamo și BCMU Pitești), în ceea ce va fi Grupa Galbenă, în care se vor disputa meciuri tur-retur. La finalul acestei noi faze, primele două echipe din Grupa Galbenă se vor califica în play-off, între cele mai bune opt formaţii din Liga naţională.

Citit 1864 ori Ultima modificare Marți, 14 Ianuarie 2020 16:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.