Gloriile fotbalului românesc s-au simțit bine la Galați
Foto: Sonia Baciu

Gloriile fotbalului românesc s-au simțit bine la Galați
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cea de-a treia ediție a galei fotbalistice ”Campionii de Oțel”, organizată de promotorul Adrian Troscenco și de fostul ”oțelar” Daniel Florea, a fost un spectacol total pentru sutele de gălățeni, de la mic la mare, care s-au bucurat, pozat sau au primit autografe de la fostele glorii ale fotbalului românesc și gălățean.

La atractivul eveniment au participat patru echipe formate din foști jucători de la Oțelul, Farul Constanța, Dinamo și Rapid Bucureşti.

Au venit aproape toți cei ”convocați”, unii dintre ei au avut chiar ceva probleme în a-și alege echipa la care vor juca, având în vedere că erau cu ”dublă legitimare”. Zecile de copii prezenți sâmbătă, la Sala Sporturilor, s-au luptat pentru cele 20 de mingi de fotbal (care apoi au fost suport pentru autografe), iar din tribune se auzeau scandările picilor, care poate auziseră de numele gloriilor din poveștile celor mari.

Turneul de la Galați a fost câștigat de Rapid, iar pentru locul secund lupta s-a dat până la ultimul meci, câștigat de Oțelul în fața celor de la Dinamo, în timp ce Farul s-a clasat pe ultimul loc. Dar nimeni nu a pierdut de fapt, ci fiecare a câștigat (încă) o amintire de povestit.

Printre fotbaliștii de renume ai României, prezenți la Galați, au fost Daniel Florea, Florin Cernat, Ciprian Marica, Constantin Schumaher, Daniel Niculae, Măldărășanu, Iftodi, Adrian Mihalcea, Mihali, Deniș Șerbam, Tibi Curt, Cristi Muneanu, Marius Pena, dar și deja consacrații la nivel de old boys, Gelu Popescu, Tudorel Pelin, Viorel Tănase, Eugen Baștină, Sorin Haraga, Ștefan Brăneț sau Silviu Ilie.

Marius Pena, campion cu Oțelul, a fost convocat la Rapid, echipă ce nu mai avea loc pe bancă de câți jucători de națională avea în lot, a spus că, dacă e nevoie, poate pune umărul pentru a aduce Oțelul la ceea ce a fost. ”Am onorat cu prezența, mai ales că am multe amintiri frumoase la Galați. Am venit cu mare plăcere. Sperăm ca Oțelul să ajungă din nou ceea ce a fost, știm că sunt unele probleme, dar sper să vină oameni potenți financiar și competenți administrativ ca să ridice echipa la nivelul la care a fost. Eu m-am retras de doi ani, nu știu în ce măsură aș putea, am început cursurile de antrenor, dar dacă mi s-ar cere ajutorul cu siguranță aș veni la Oțelul”, a spus Pena.

Bucuria reîntâlnirii am văzut-o la fiecare dintre cei prezenți pe teren, iar foștii jucători ai Oțelului le-au urat suporterilor să nu își piardă încrederea în echipa lor de suflet și să fie alături de ei. Turneul de la Galați a fost unul al bucuriei reîntânirii, într-un alt cadru, mai puțin oficial, în care ”este o plăcere să venim la astfel de meciuri, să ne întâlnim cu foști prieteni și lucrul acesta este cel mai important”, a spus dinamovistul Adi Mihalcea.

În ceea ce privește campioana României din 2011, foștii sportivi își doresc o aniversare pe măsură. ”Aici am trăit cele mai frumoase momente, cele mai mari performanțe, echipa la care am fost împlinit ca fotbalist. Am ținut legătura cu jucătorii din 2011, am fost un grup încă de atunci. Poate se va organiza ceva anul viitor când sunt 10 ani de la câștigarea titlului, și poate că generația noastră va juca alături de cei din meciul cu Juventus”, a mai spus Pena.

Citit 3251 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2020 15:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.