Simona Halep a trecut lejer în turul al treilea

Simona Halep a trecut lejer în turul al treilea
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Jucătoarea română Simona Halep, numărul 3 mondial, s-a calificat în runda a treia a turneului de tenis Australian Open, primul de Grand Slam al anului, după ce a învins-o fără probleme pe britanica Harriet Dart, cu 6-2, 6-4, joi, la Melbourne.

Halep (28 ani), a patra favorită a competiţiei, a dominat meciul cu Dart (23 ani, 173 WTA), jucătoare venită din calificări, încheind conturile după o oră şi 17 minute, deşi s-a complicat spre finalul partidei.

Românca a început meciul cu break, dar imediat şi-a pierdut serviciul. Halep a luat apoi jocul pe cont propriu şi s-a desprins la 5-1, câştigând primul set cu 6-2, după 31 de minute. Halep a controlat debutul actului secund şi a avut 4-0 şi 5-1, a ratat o minge de meci la 5-2 şi, pe fondul câtorva greşeli, i-a permis britanicei să se apropie pe tabelă, la 5-4, şi chiar să aibă o minge de break, pentru 5-5, dar a găsit resursele să încheie meciul cu 6-2, 6-4.

La finalul partidei, Simona Halep şi-a reproşat că nu a închis meciul mai devreme. „Nu am mai jucat în trecut cu ea şi a fost dificil să găsesc ritmul. Am văzut puţin din meciul ei anterior, ştiam că e inteligentă pe teren, dar nu atât de puternică... M-am descurcat destul de bine, mă bucur că am reuşit să rezist în final. Îmi place să joc sub presiune, dar aş prefera să închid meciurile ceva mai repede. Am stat poate un pic prea în spate pe teren. Trebuie să te concentrezi pe jocul tău, nu este plăcut să nu reuşeşti să închizi partida. A fost un pic periculos, mi-am pierdut concentrarea, iar ea a început să joace foarte bine”, a declarat jucătoarea din Constanţa.

Halep (28 ani), care a pierdut în optimi la ediţia de anul trecut la Melbourne şi a jucat finala în 2018, şi-a asigurat un cec de 180.000 de dolari australieni şi 130 de puncte WTA.

Următoarea sa adversară va fi Yulia Putintseva (Kazahstan, locul 38 WTA), care a trecut de semifinalista de anul trecut de la Melbourne, americanca Danielle Collins, scor 6-4, 2-6, 7-5. Meciul dintre Halep și Yulia Putintseva va avea loc sâmbătă, ora urmând să fie anunțată ulterior. Aceasta este prima confruntare între cele două jucătoare.

Begu, eliminată și la dublu

Perechea Irina Begu/ Kristyna Pliskova (România/Cehia) a fost eliminată, joi, în primul tur al probei de dublu la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Begu şi Pliskova au fost învinse de cuplul american Desirae Krawczyk/ Jessica Pegula, scor 6-3, 6-2, după o oră şi opt minute de joc. Irina Begu, locul 105 WTA, a părăsit competiţia şi la simplu, după ce a fost învinsă, marți, cu scorul de 6-1, 6-4, de olandeza Kiki Bertens, locul 10 WTA şi cap de serie numărul 9.

Perechea Irina Bara/ EkaterinaAlexandrova (România/ Rusia) a pierdut, scor 6-1, 6-2, în fața perechii Kaitlyn Christian/ Alexa Guarachi (SUA/ Chile), în numai 57 de minute.

Perechea Raluca Olaru/ Dalila Jakupovic (România/ Slovenia) urma să joace împotriva favoritelor numărul 2, Timea Babos/ Kristina Mladenovic (Ungaria/ Franţa), în primul tur de dublu feminin, iar în turul doi la dublu masculin, echipa Horia Tecău/ Jean-Julien Rojer (România/ Olanda) cu perechea australiană Max Purcell/ Luke Saville.

Deja calificată în turul secund al probei de dublu feminin, perechea Monica Niculescu/ Misaki Doi (România/ Japonia) va juca, mâine noapte, cu învingătoarele meciului Nao Hibino/ Makoto Ninomiya (Japonia) - Lucie Hradecka/ Andreja Klepca (Cehia/ Slovenia), cap de serie numărul 11.

Citit 1216 ori Ultima modificare Joi, 23 Ianuarie 2020 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.