Surprize de proporții la Australian Open

Surprize de proporții la Australian Open
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deținătoarea titlului, nipona Naomi Osaka - cap de serie trei - a fost eliminată de tânara jucătoare Cori Gauff (SUA, 15 ani, locul 67 WTA), scor 6-2, 6-4, în turul al treilea al turneului de Grand Slam de la Australian Open. În optimi, Gauff o va întâlni pe americanca Sofia Kenin (SUA, locul 15 WTA), care a trecut de Shuai Zang (China, locul 35 WTA) cu scorul de 7-5, 7-6 (7).

Ziua de vineri nu a fost una bună pentru favorite, lista jucătoarelor care au părăsit competiția fiind una generoasă: Serena Williams (6-4, 6-7(2), 7-5, cu Qiang Wang - China, locul 27), Caroline Wozniaki (7-5, 3-6, 7-5, cu Ons Jabeur - Tunisia) și Madison Keys (6-4, 6-4, cu Maria Sakkari - Grecia, locul 22).

Pentru Wozniacki (campioană la Melbourne, în 2018, în fața Simonei Halep), meciul de vineri a fost ultimul din carieră. În vârstă de 29 de ani, Wozniacki a ales să treacă la următorul capitol din viața ei. ”A fost o călătorie minunată. Este potrivit că ultimul meu meci a fost unul de trei seturi şi că mi-am încheiat cariera cu o greşeală de forehand, acestea sunt lucruri la care am muncit toată cariera. Aş vrea să le mulţumesc fanilor, susţinerea pe care o simţim pe teren este incredibilă. De asemenea susţinerea familiei mele, în special a tatălui meu, care m-a antrenat în toţi aceşti ani… De obicei nu plâng, scuze, acestea sunt momentele speciale de care îmi voi aminti. Sunt foarte fericită, sunt pregătită pentru capitolul următor”, a declarat Caroline Wozniacki.

Finalista ediției trecute a Australian Open, Petra Kvitova s-a calificat în optimile de finală după ce a învins-o, vineri, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, scor 6-1, 6-2.  

Pentru calificarea în ”optimi”, Simona Halep - cap de serie 4 - va juca, în această noapte (nu înainte de ora 3.30), cu Yulia Putintseva (Kazahstan, locul 38 WTA). Cele două se află la prima confruntare directă.  Cea mai bună performanță a româncei, la Australian Open, a fost finala din 2018.

Citit 1231 ori Ultima modificare Vineri, 24 Ianuarie 2020 19:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.