Simona Halep va juca în această noapte pentru un loc în sferturi
Foto: wtatennis.com

Simona Halep va juca în această noapte pentru un loc în sferturi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE: Meciul dintre Simona Halep și Elise Mertens, optimile turneului de Grand Slam de la Melboirne, a fost programat pentru luni dimineață, de la ora 2.00 (ora României).

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de  trei ori, Halep reușind două victorii în fața belgiencei, în optimile de la Madrid, respectiv, sferturile de la Roland Garros, ambele în 2018. Mertens a învins-o anul trecut, în finala de la Qatar Open.


Simona Halep - cap de serie 4 - s-a calificat în ”optimile” turneului de Grand Slam de la Melbourne, după ce a învins-o pe kazaha Yulia Putintseva, scor 6-1, 6-4, în numai 78 de minute. Simona nu i-a dat nicio șansă sportivei de pe locul 38, pe care a întâlnit-o, în premieră, românca fiind cea care a stabilit ritmul de joc.

„Mă așteptam la felul în care a curs jocul. Am vorbit destul de mult cu echipa, și mi-au spus ce face bine și ce face mai puțin bine. Am încercat să joc ceea ce trebuie și cred că am făcut-o foarte bine azi. N-a greșit atât pe cât mă așteptam și dreapta ei a fost mai solidă decât credeam. Dar scurtele au fost incredibile și știam acest lucru, am știut că trebuie să atac returul, ceea ce am făcut de câteva ori, și să fiu solidă pe serviciu, pentru că poate da returul foarte lung și să-mi pună probleme. Cred că a fost un meci bun, am jucat bine și sunt bucuroasă de cum am rezistat în setul doi”, a declarat Simona Halep.

În optimi, Halep o va întâlni pe belgianca Elise Mertens (locul 17 WTA), care a trecut de Catherine Bellis (locul 600), scor 6-1, 6-7 (5), 6-0. Cea mai bună performanță obținută de Mertens la un turneu de Grand Slam a venit chiar la Australian Open. În 2018, Elise a ajuns până în semifinale unde a fost învinsă de Caroline Wozniacki (cea care avea să obțină titlul, după victoria în fața Simonei Halep din finală), scor 6-3, 7-6(2).

Elise Mertens are în palmares cinci titluri: Hobart (2017 și 2018 - când a învins-o în finală pe Mihaela Buzărnescu), Lugano, Rabat (2018) și Doha (2019, victorie în fața Simonei Halep). Ea a mai disputat o finală, la Istanbul, în 2017.    

În confruntările directe, Simona conduce cu 2-1, cele două victorii fiind obținute în 2018, Roland Garros (turul4) și Madrid (turul 2).

Surprizele continuă la Melbourne

Karolina Pliskova (Cehia, locul 2 WTA) a fost eliminată, în turul al treilea, după ce a pierdut în fața rusoaicei Anastasia Pavlyunchenkova (locul 30), scor 7-6 (4), 7-6 (3), ucrainianca Elina Svitolina (locul 5) a pierdut, scor 6-1, 6-2 în fața ibericei Garbine Muguruza, iar elvețianca Belinda Bencici (locul 7) a fost învinsă, categoric, de estonianca Anett Kontaveit (locul 31), scor 6-0, 6-1.

Tot în turul al treilea, vineri, au fost eliminate deținătoarea trofeului - Naomi Osaka, veterana Serena Williams și Caroline Wozniacki (campioana din 2018).

Citit 2084 ori Ultima modificare Duminică, 26 Ianuarie 2020 10:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.