Avem speranţe îndreptăţite la o nouă finală, hocheiştii şi-au confirmat din nou potenţialul ridicat
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Avem speranţe îndreptăţite la o nouă finală, hocheiştii şi-au confirmat din nou potenţialul ridicat
Serghei Paior a marcat golul de 2-0 cu o execuţie de mare spectaculozitate
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE: Cu toate că formația din Gheorgheni și-a ridicat mult nivelul jocului față de seara precedentă, deznodământul a fost același: CSM "Dunărea" a câştigat şi al doilea meci, cu acelaşi scor, 4-1.


La primul meci pe teren propriu din acest campionat cu o adversară, ACSH Gheorgheni, din tripleta contracandidatelor la ajungerea în finală, hocheiştii de la CSM “Dunărea” Galaţi au demonstrat din nou că speranţele şi pretenţiile suporterilor la un nou sezon performant sunt pe deplin îndreptăţite.

În faţa a aproape 1.000 de spectatori, formaţia gălăţeană a câştigat, sâmbătă, prima confruntare din dubla de pe gheaţa proprie cu cei din Gheorgheni, scor 4-1, iar maniera în care a fost obţinută această victorie reprezentă un argument concret al candidaturii gălăţene pentru o nouă finală.

În primele două reprize, jocul echipei gălăţene a fost net superior celui al adversarei, puternica formaţie din Gheorgheni ajungând foarte rar în situaţii clare de a înscrie.

Dominarea gălăţeană a fost concretizată prima dată în min. 4, când şutul lui Istvan Nagy de la linia albastră a fost deviat în poartă de Evgheni Skachov. Avantajul a fost mărit în min. 18. printr-o “bijuterie” a lui Serghei Paior, cu o piruetă ameţitoare pentru portarul advers.

S-a ajuns la 3-0 pentru CSM “Dunărea” la jumătatea reprizei a doua, în urma golului marcat de Patrick Machala (pase decisive Butochnov şi Hildebrand), oaspeţii reuşind să reducă diferenţa în minutul dinaintea pauzei, în ultima secundă din cele 47 ale unei duble superiorităţi numerice.

În a treia repriză, chiar dacă cei din Gheorgheni au mai echilibrat jocul, tot formaţia gălăţeană a fost cea a înscris, scorul final fiind stabilit de Kiricenko, în ultimul minut al meciului.

Acest meci a reprezentat debutul recentei achiziţii Konstantin Puşkariov, hocheistul cu două sezoane la active în NHL având câteva execuţii spectaculoase, dar încă se simte că nu are ritmul optim de joc, în condiţiile în care vine după câteva luni fără meciuri.

Antrenorii Vadim Şakraichuk și Cornel Chiriță au mizat pe patru linii: Mihail Rybalko, Nagy Istvan, Skachov, Paior, Neznamov - Maxim Rybalko, Emelianenko, Kiricenko, Zabludovsky, Puşkariov – Hildebrand, Ciprian Țapu, Irimia (căpitan), Butochnov, Machala - Pal Zsombor, Berdilă, Anton Popa, Otto Szopos, Lorincz. În poartă a evoluat Otto Onodi (Szopos Magor - rezervă).

Al doilea meci la Galaţi dintre vicecampioana CSM “Dunărea” şi ACSH Gheorgheni va avea loc în această seară, tot de la ora 18.30.

Citit 2388 ori Ultima modificare Luni, 20 Ianuarie 2020 12:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.