United vrea să facă ”eventul” campionat - Cupă

United vrea să facă ”eventul” campionat - Cupă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

United Galați a încheiat sezonul regulat al campionatului Ligii I de futsal cu victorie, după ce s-a impus, scor 4-0, în fața celor de la Clujana Cluj, în meciul disputat luni seară, în deplasare. Golurile au fost marcate de Tacot, Burdujel și Florin Ignat, căpitanul-jucător, care a reușit o nouă dublă.

În urma acestui rezultat, United a acumulat 31 de puncte, din zece victorii, și va aborda partea a doua a campionatului de pe poziția secundă. În play-off vor evolua primele patru clasate în sezonul regulat: Imperial Wet Miercurea Ciuc (3 puncte), United (2 puncte), Dunărea Călărași (1 punct) și Informatica Timișoara (zero puncte), iar meciurile se vor disputa fiecare cu fiecare, tur-retur. La finalul acestei faze, echipa de pe primul loc va juca în semifinale cu cea de pe locul al patrulea, cealaltă semifinală fiind între echipele de pe locul al doilea și al treilea. Semifinalele se vor juca după sistemul "două victorii din trei meciuri", cu primele două jocuri pe terenul echipei mai bine clasate în play-off. Pentru United, primul meci din această fază a competiției va avea loc în deplasare, la Dunărea Călărași.

Antrenorul gălățean Florin Ignat s-a declarat mulțumit de tot ce au reușit sportivii lui în acest sezon. "A fost o prima parte bună. Sunt mulțumit de ceea ce am reușit, de acum important este ce vom realiza în partea a doua a campionatului. Vrem puțin mai bine decât anul trecut, să trecem de acel loc doi, adică să luăm și Cupa și campionatul", a spus Florin Ignat.

Altfel, pentru echipa gălățeană urmează un test de foc, în sferturile de finală ale "Cupei României". Sâmbătă, de la ora 16.00, la Sala Sporturilor, United se va confrunta cu Imperial Wet Miercurea Ciuc, într-o reeditare a finalei de anul trecut, pierdută de gălățeni, cu scorul de 3-1 la general.

Juniorii gălățeni, succes în Liga Elitelor

Echipa U19 a Clubului United participă în competiția rezervată juniorilor, în Seria I (alături de Bukovina Vicov, Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, Viitorul Vernești și KSE Tg. Secuiesc). În weekendul trecut, United a înregistrat al doilea succes din acest sezon, 5-2 cu Bukovina Vicov. În urma acestui rezultat, United a egalat la puncte (șase) liderul KSE Tg. Secuiesc, care a avut etapă liberă. În runda viitoare, United va juca în deplasare, chiar cu KSE Târgu Secuiesc. Primele două clasate din fiecare serie se vor califica la turneul final, Final Four.

Citit 1554 ori Ultima modificare Marți, 18 Februarie 2020 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.