UPDATE BASCHET | Prima victorie în Grupa Galbenă

UPDATE BASCHET | Prima victorie în Grupa Galbenă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE, duminică, 1 martie 2020 | Duelul dintre CSM-urile din Galaţi şi Focşani, din cadrul Grupei Galbene (locurile 7-12) a Ligii Naţionale de baschet masculin, a fost câştigat de formaţia gălăţeană, care a bifat şi trecerea de bariera sutei de puncte: scor 106-78.

Foto: Sorin Pană

Desprinderea decisivă s-a produs în sfertul al doilea, adjudecat cu 31-8! Aceasta a fost prima victorie pentru CSM Galaţi în această grupă, după trei înfrângeri consecutive, în urma căreia a urcat pe locul 4.


CSM Galaţi reia campionatul, pe teren propriu. Se aşteaptă prima victorie din Grupa Galbenă | Baschetul revine la Galați, după o pauză prelungită cauzată de acțiunile echipei naționale la României, angrenată în calificările EuroBasket 2021. CS Municipal Galați va juca, astăzi, sâmbătă, 29 februarie 2020, de la ora 17.00, cu CSM Focșani, în etapa a patra din faza secundă a Ligii Naționale masculine (Grupa Galbenă, locurile 7-12).

Cele două formații au fost adversare în Grupa Valorică B, unde CSM Galați și-a adjudecat ambele partide, scor 84-59 și 99-94. De la începerea acestei părți a competiției, gălățenii antrenați de Eugen Ilie nu au reușit să câștige niciun meci, deși au avut unele evoluții bune, în special la Voluntari (77-82).

Pauza competițională a fost folosită la intensitate maximă de baschetbaliștii gălățeni, inclusiv cu un amical, disputat cu Dinamo (echipă din grupa locurilor 1-6), pierdut la scorul 83-88. "A fost o pauză destul de mare, din fericire pentru noi, astfel că am avut timp să lucrăm mult mai mult, să ne consolidăm relațiile de joc și sperăm să putem continua momentele bune pe care le-am avut la meciul cu Voluntariul și să fim mai lucizi în momentele critice. Vin alte două meciuri foarte importante pentru noi (n.r. - două deplasări, la Mediaș și Pitești) și trebuie să ieșim cu capul sus, ca să putem pregăti faza a doua a campionatului. Pauza a fost un ajutor pentru noi, în sfârșit suntem închegați, sperăm să arătăm acest lucru și pe teren, mai ales că antrenamentele au decurs foarte bine", a declarat Eugen Ilie.

Acesta mizează și pe susținerea publicului, care poate să contribuie la primul succes din această parte a competiției.

Turneu al juniorilor U15

Tot în acest weekend, la Galați va avea loc un turneu din Campionatul Naţional pentru echipele Under 15, la care vor participa CS Municipal Galați, CS "Dan Dacian" București, ACS "Îngerii Băniei" Craiova, ACS Champions București-Craiova.

CSM Galați, care se află pe locul al treilea în Grupa B, va juca după următorul program: astăzi, de la ora 19.00, cu Champions, iar duminică, ora 12.00, cu "Dan Dacian". Celelalte partide ale turneului sunt: "Dan Dacian" - "Îngerii Băniei" (astăzi, ora 14.30) și "Îngerii" - Champions (duminică, ora 10.00).

"Avem încredere deplină în băieții noștri, toate meciurile din acest turneu le abordăm la victorie. Vom încerca, la Galați, să câștigăm partidele cu Champions și Dan Dacian. Cele două victorii ne pot asigura calificarea în turnul final", declarat antrenorul Tudose Teodorașcu.

Citit 2148 ori Ultima modificare Duminică, 01 Martie 2020 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.