Derby-uri fără spectatori, la futsal şi volei
Foto: Sonia Baciu

Derby-uri fără spectatori, la futsal şi volei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Nu mai puţin de patru evenimente sportive sunt programate, astăzi şi mâine, la Sala Sporturilor „Dunărea”. Cluburile gălăţene sperau să obţină aprobare pentru a juca cu mai puţin de 1.000 de spectatori, însă lucrurile sunt clare: fără public, măsură de limitare a răspândirii noului coronavirus!

Două dintre aceste partide sunt cu miză mare, dueluri între primele două clasate din prima ligă, United Galaţi - Imperial Miercurea Ciuc la futsal şi CSM Arcada - SCMU Craiova la volei masculin.

În decizia Guvernului de duminică, prin care s-au interzis desfăşurarea evenimentele publice cu participarea a peste 1.000 de persoane, se preciza că cele cu prezenţă sub acest număr sunt permise doar dacă primesc acordul Direcţiilor de Sănătate Publice locale. Conducerile celor două cluburi gălăţene au făcut acest demers, solicitare la Direcţia de Sănătatea Publică (DSP) Galaţi pentru a juca cu mai puţin de 1.000 de spectatori, însă deocamdată nu se permit deloc evenimente cu public în Galaţi.

Interdicţia este justificată de faptul că nu au fost identificate toate cele 17 persoane care s-au aflat în microbuzul cu care a venit în Galaţi singura persoană confirmată ca infectată cu noul coronavirus, astfel că există riscul ca unele dintre acestea să facă parte din public. „Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au decis ca niciun alt eveniment să nu se mai țină în această perioadă. Și aici mă refer la spectacolele de teatru programate în această seară (n.r. - duminică) și la alte evenimente care erau programate în perioada următoare, tocmai pentru că nu am reușit să identificăm toate persoanele care au intrat în contact cu persoana infectată și nu ne asumăm riscul pentru populație”, informa Gabriel Avrămescu, prefectul județului Galați, duminică.

În cazul în care în ultimul moment se va permite accesul publicului, vom informa prompt pe site-ul nostru, www.viata-libera.ro.

Derby la futsal, astăzi

Vicecampioana United Galaţi joacă astăzi, de la ora 17.30, pe teren propriu cu Imperial Miercurea Ciuc, derby între primele două clasate la finalul sezonului regulat. Meciul de astăzi este din cadrul etapei a doua din play-off, iar pentru United este cam ultima ocazie de a mai putea spera să urce de pe locul al doilea, care i-ar da avantajul unui meci în plus acasă în foarte probabila finală cu harghitenii. Înaintea acestei partide, Imperial are 6 puncte, unul singur în faţa echipei gălăţene.

Pe lângă faptul că United nu va mai avea astăzi importantul avantaj al susţinerii publicului, echipa gălăţeană are şi probleme de lot, trei jucători fiind accidentaţi: antrenorul-jucător Florin Ignat, Burdujel și portarul Dinicuță.

Din punct de vedere sportiv, lucrurile sunt clare pentru antrenorul gălățean Florin Ignat. ”Va fi un simplu meci de play-off, dar soarta campionatului se va da în semifinale. Până atunci ne jucăm orice șansă cu ardoare”, a declarat Florin Ignat.

Cea mai recentă confruntare dintre United și Imperial Wet a fost în sferturile de finală ale ”Cupei României”, pe care gălățenii au pierdut-o dramatic, cu scorul de 1-2.

În play-off evoluează primele patru clasate în sezonul regulat: Imperial Wet Miercurea Ciuc, United, Dunărea Călărași și Informatica Timișoara, iar meciurile se disputa fiecare cu fiecare, tur-retur. La finalul acestei faze, echipa de pe primul loc va juca în semifinale cu cea de pe locul al patrulea, cealaltă semifinală fiind între echipele de pe locul al doilea și al treilea. Semifinalele se vor juca după sistemul ”două victorii din trei meciuri”, cu primele două jocuri pe terenul echipei mai bine clasate în play-off.

Altfel, echipa de juniori Under 19 a United Galați s-a calificat în optimile de finală ale ”Cupei României”, după ce a câștigat ”dubla” cu Dunărea Călărași, scoruri 6-4 și 6-2.

Derby la volei, miercuri

În prima ligă masculină de volei, la Galaţi este programată miercuri, de la ora 17.00, o partidă foarte importantă, între CSM Arcada Galaţi (locul 1) şi SCMU Craiova (locul 2), din cadrul fazei finale a competiţiei, grupa locurilor 1-6. În speranţa că până aproape de ora jocului situaţia generală din oraş va lua o turnură favorabilă, s-a făcut solicitare şi în acest caz către DSP pentru a se juca cu mai puţin de 1.000 de spectatori, chiar dacă şansele sunt minime.

Acest meci, din cadrul etapei a doua a grupei locurilor 1-6, este unul cu miză foarte mare. CSM Arcada are un avans de şapte puncte, iar în cazul doritei victorii la un scor de trei puncte (3-0 sau 3-1) şi-ar mări ecartul la zece puncte, ceea ce i-ar netezi extrem de mult drumul spre al doilea titlu consecutiv de campioană. Presiunea este şi mai mare în tabăra oltenilor, acest joc fiind cam ultima şansă a celor de la SCMU Craiova de a mai putea spera la primul loc.

Acest derby din Divizia A1 masculină se va disputa în cuplaj cu partida voleibalistelor de la CSU Belor, care vor întâlni, de la ora 19.00, formaţia Ştiinţa Bacău, tot în cadrul grupei locurilor 1-6. Formaţia băcăuană este pe poziţia a patra, luptând pentru treapta a treia a podiumului, iar CSU Belor este pe locul 6 şi are ca ţintă obţinirea măcar a unui punct, pentru a se apropia de poziţia a cincea, care duce în cupele europene.

Mai devreme joacă handbalistele

Înaintea cuplajului voleibalistic de miercuri, va fi, de la ora 14.00, şi un meci din liga secundă de handbal feminin, în care echipa CSM Galaţi, care conduce detaşat în clasamentul Seriei A, va întâlni formaţia CSM Roman.

Echipa gălăţeană, antrenată de Alexandrina Soare, are un parcurs impecabil în această prima fază a campionatului, câştigându-şi toate partidele de până acum. Cea mai recentă victorie a fost în weekendul trecut, în etapa a 16-a, când CSM Galaţi a jucat, în deplasare, cu HC Femina Piatra Neamţ, impunându-se cu 26-20.

După meciul de miercuri, campionatul se va întrerupe până în 4 aprilie, când va fi deplasare pe terenul celor de la Ştiinţa Bacău. După aceea, vor mai fi doar două dispute din sezonul regulat, cu Dunărea II Brăila şi Naţional Braşov. Apoi, fruntaşele celor patru serii vor continua lupta pentru promovare în turneul semifinal.

Ţig a stat degeaba la Indian Wells

Jucătoarea de tenis gălăţeancă Patricia Ţig are şi ea de suferit de pe urma răspândirii virusului Covid-19. Ţig se afla de o săptămână şi jumătate în Statele Unite ale Americii, pentru a participa la puternicul turneul de la Indian Wells (Statele Unite), unul dintre cele mai importante din circuitele ATP şi WTA, dotat cu premii de aproape 9 milioane de dolari.

Iniţial, gălăţeanca a dorit să joace şi în turneul „mic” de la Indian Wells, de 125.000 de dolari, însă a fost nevoită să abandoneze înaintea partidei din turul doi, din cauza unei răceli. S-a vindecat şi s-a antrenat în aşteptarea startului în marele turneu, care trebuia să înceapă ieri, în California. Însă, cheltuilelile sale cu deplasarea, cazarea şi toate celelelate aspecte s-au transformat în pierderi, după ce turneul a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus.

Această decizie a fost luat după ce "Departamentul de sănătate publică al comitatului Riverside a declarat o urgenţă de sănătate publică pentru Coachella Valley, în urma unui caz confirmat de coronavirus (Covid-19) la nivel local", a indicat conducerea turneului, care a asigurat că a urmat "sfaturile profesioniştilor din sănătate, ale Centrelor pentru controlul maladiilor şi ale statului California".

"Este un risc prea mare, în acest moment, pentru sănătatea publică, în regiunea comitatului Riverside, pentru a organiza o adunare de această dimensiune", a explicat doctorul David Agus, profesor de medicină şi inginerie biomedicală la Universitatea Carolina de Sud, citat în comunicat.

Câteva zeci de mii de persoane circulă în mod obişnuit prin instalaţiile turneului, doar terenul central de la Indian Wells putând găzdui 16.000 de spectatori.

Peste două săptămână este prins în program un alt turneu american de amploare, cel de la Miami, ameninţat, la rândul său, de epidemie.

În aceste noi condiţii, Patricia Ţig a ales să joace săptămână următoare în Mexic, la turneul WTA de la Guadalajara, cu premii totale de 125.000 de dolari.

Citit 1671 ori Ultima modificare Luni, 09 Martie 2020 19:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.