Volei. CSM Arcada, avans considerabil după derbiul cu SCM U Craiova
Foto: Sonia Baciu

Volei. CSM Arcada, avans considerabil după derbiul cu SCM U Craiova
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE: CSM Arcada a câștigat, scor 3-1, cu SCM U Craiova, în derbiul disputat miercuri seară, la Galați, în play-off-ul Diviziei A1. În urma acestui rezultat, gălățenii antrenați de Sergiu Stancu s-au distanțat la 10 puncte față de adversara din această seară. 

Fetele de la CSU Belor au ținut ”piept” doar un singur set, în partida cu Știința Bacău, pierdută cu scorul de 3-0. 


Două dintre cele mai valoroase echipe ale primului eșalon masculin de volei se întâlnesc în meci direct, astăzi (ora 17.00), la Galaţi: CSM Arcada Galaţi - campioana en-titre, acum lider cu 53 puncte - și SCM ”U” Craiova - locul al doilea (46 p) în clasament. După acest derby de clasament, va urma partida din primul eşalon feminin CSU Belor Galaţi - Ştiinţa Bacău (ora 19.00).

La Sala "Dunărea" va fi în această după-amiază un meci extrem de important în lupta pentru titlul de campioană, între două formaţii capabile de evoluții superioare. De data aceasta spectacolul voleibalistic se va desfășura fără spectatori (sau cu un numar foarte mic, în cel mai fericit caz), situație ce trebuie acceptată de noi toți... Adversara din această seară este una puternică, care joacă foarte bine și este neînvinsă din prima etapă a returului sezonului regulat, de când a câștigat CSM Arcada la Craiova (ianuarie, scor 3-2), în rest câștigând câte trei puncte în fiecare partidă.

În aceste condiții, importanța meciului constă în punctele puse în joc, atât de necesare ambelor echipe. De partea gălățenilor este valoarea ridicată şi experienţa jucătorilor din lot, faptul că evoluează pe propriul teren, binecunoscut jucătorilor, dar fără a avea aportul publicului, atât de fierbinte şi de util în special în momentele mai delicate ale unui meci.

În ciuda faptului că în prima etapă din faza finală a campionatului, această grupă a locurilor 1-6, echipa gălăţeană nu a avut o evoluție la cotele foarte înalte cu care ne obișnuise în acest campionat - meciul cu Gloria Buzău (scor 3-1), antrenorul gălățean crede într-o schimbare. ”Întotdeauna cu echipa craioveană am reușit jocuri de calitate. Chiar dacă astăzi vom juca în condiții speciale, am încredere în puterea de concentrare a băieților noștri, constienți de importanța meciului, a punctelor puse în joc”, a declarat antrenorul Sergiu Stancu.

Partida va începe la ora 17.00, la Sala ”Dunărea”, și va fi condusă de un cuplu de arbitri din Ploiești: Darius Meșca și Marius Ștefurac, iar observator este Gheorghe Vișan, președintele FR Volei.

Fetele joacă cu Știința Bacău

După partida din campionatul masculin, va urma cea din competiția feminină a primului eșalon, în care CSU Belor Galați va primi replica Științei Bacău. Un adversar redutabil, dar elevele antrenorului Bogdan Paul își doresc o evoluție la înălțime în compania fostei campioane. ”Dacă am reușit un joc bun, în prima sa parte, în deplasarea de la Volei Alba Blaj, de ce nu am putea repeta și cu băcăuancele, în cuplajul de miercuri”, ne-a spus antrenorul gălățean.

Altfel, astăzi, de la ora 14.00, tot la Sala ”Dunărea”, va avea loc şi meciul de handbal (eșalonul secund) dintre echipele feminine CSM Galați și CSM Roman. Un meci la îndemâna formaţiei noastre, care a acumulat maximum de puncte în cele 16 etape care au avut loc până în prezent, iar pe echipa romașcană a învins-o de fiecare dată, la scoruri categorice. 

Citit 1477 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Martie 2020 22:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.