UPDATE | Finala Fed Cup amânată. Nu au scăpat nici barajele play-off

UPDATE | Finala Fed Cup amânată. Nu au scăpat nici barajele play-off
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE. Turneul de tenis de la Miami a fost anulat, chiar dacă în urmă cu câteva zile organizatorii sperau să nu fie afectat din cauza pandemiei de coronavirus. Acesta ar fi al doilea turneu mare, anulat, după ce, duminică noaptea, organizatorii turneului de la Indian Wells au anunțat şi ei anularea evenimentului.


David Haggerty, președintele Federației Internaționale de Tenis a anunțat, într-o scrisoare oficială, că în contextul epidemiei de coronavirus (devenită între timp pandemie) a fost luată decizia de a amâna Turneul Final al FedCup, programat în perioada 14-19 aprilie la Budapesta. Nu au scăpat de amânare nici barajele, printre acestea aflându-se și cel dintre România și Italia (17-18 aprilie, la Cluj).

Aflat la prima ediție, turneul final al Fed Cup are parte de o amânare, după cum a anunțat chiar președintele Federației Internaționale de Tenis, citat de site-ul oficial al Fed Cup.

Președintele ITF, David Haggerty, a declarat: „Suntem extrem de dezamăgiți că trebuie să luăm această decizie, dar nu vom risca siguranța și bunăstarea jucătorilor, căpitanilor, personalului evenimentelor sau spectatorilor. Această decizie nu a fost luată ușor; amenințarea reprezentată de COVID-19 este una serioasă și solicită ca noi să acționăm responsabil ca federație și ca ființe umane. Această situație depășește sportul”.

Finala Fed Cup este un eveniment de calificare olimpică, iar ITF lucrează îndeaproape cu IOC pentru a aborda orice impact pe care l-ar putea avea asupra eligibilității sportivilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.  ” Noile date pentru finale și pentru play-off-uri vor fi anunțate la timp și vor fi ghidate în primul rând de perioada în care tenisul în ansamblu este afectat de COVID-19. Vom continua să colaborăm cu colegii noștri din sport pentru a ne asigura că impactul asupra jucătorilor, turneelor, deținătorilor de drepturi și fanilor este cât se poate de minim”,  a mai spus Haggerty.

OMS a declarat pandemie de coronavirus, iar majoritatea competițiilor (ITF) au fost anulate. Este și cazul turneului de tenis de la Miami. Sky Sport a anunțat că organizatorii au luat decizia de a amâna turneul, deși în urmă cu două zile susțineau că totul va decurge conform programului. ”Miami Open a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus”, anunță cei de la Sky Sport. Organizatorii nu au dat încă un comunicat oficial, dar este de așteptat ca acest lucru să se întâmple in viitorul apropiat.

Acesta ar fi al doilea turneu mare, anulat, după ce duminică noaptea, organizatorii turneului de la Indian Wells au anunțat anularea evenimentului.

Citit 993 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2020 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.