DECIZIE| Stop joc - șase săptămâni fără TENIS

DECIZIE| Stop joc - șase săptămâni fără TENIS
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Asociaţia jucătorilor Profesionişti de Tenis (ATP) și Federația Internațională de Tenis (ITF) au anunțat, joi, că în contextul pandemiei de coronavirus au decis amânarea tuturor competițiilor din următoarele șase săptămâni.

Printre gălățencele afectate de această decizie se află Gabriela Talabă și Patricia Țig. Noaptea trecută, gălățeanca Gabriela Talabă trebuia să joace în sferturile de finală de la Irapuato (Mexic, 25.000 de dolari). Aceasta se află deja în SUA, la Dallas.

Patricia Țig avea programată participarea la turneul WTA de la Guadalajara (Mexic), după ce săptămâna trecută, din cauza unei răceli a ratat turneul Challenger de la Indian Wells (125.000 dolari). Conform tatălui sportivei, aceasta va rămâne în SUA, până în luna aprilie. 

ITF va fi reanalizată în fiecare săptămână, însă în mod sigur niciun turneu desfășurat sub egida sa nu va avea loc cel puţin până în săptămâna cu 20 aprilie. Turneele din ATP Tour şi ATP Challenger, inclusiv din săptămâna 20-27 aprilie au fost anulate. Astfel nu se vor mai disputa turneele de la Miami, Houston, Marrakech, Monte Carlo, Barcelona şi Budapesta. Turneul de tenis de la Indian Wells (Statele Unite), unul dintre cele mai importante din circuitele ATP şi WTA, care trebuia să debuteze luni în California, a fost şi el anulat din cauza epidemiei de coronavirus.

La feminin au fost anulate, până în acest moment, turneele de la Guadalajara, Miami, Charleston și Bogota, respectiv finala Fed Cup de la Budapesta și cele opt baraje din play-off (printre ele și cel dintre România și Italia) - toate la feminin.

În acest context rămâne de văzut ce se va întâmpla cu punctele și clasamentele jucătorilor. Conform anunțului oficial făcut de ITF, ”organizațiile noastre (n.r. ITF, WTA și ATP) vor depune eforturi pentru a-i informa pe cei afectați și pentru a reduce perturbările la jocurile și clasamentele acestora”.

Citit 1586 ori Ultima modificare Vineri, 13 Martie 2020 10:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.