Toate meciurile de FOTBAL au fost suspendate

Toate meciurile de FOTBAL au fost suspendate
Pandemia a spus "stop joc"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Declararea pandemiei de coronavirus, făcut miercuri seară de Organizația Mondială a Sănătății, a adus după sine decizii și în ceea ce privește sportul, la nivel național şi internațional.

Astfel, Federația Română de Fotbal (FRF) a decis, joi, să suspende toate competițiile până la data de 31 martie, din cauza coronavirusului. Decizia vine la puțin timp după ce și campionatul Spaniei și-a închis porțile, cel puțin pentru două săptămâni. În plus, jurnaliștii de la Marca au precizat că Real Madrid va intra în carantină după ce unul dintre jucătorii de baschet a fost depistat pozitiv cu Covid-19.

Așadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 futsal, Liga 2 futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcție de evoluția situației la nivel național, hotărârea poate suporta modificări. Decizia vine după ce, în urmă cu trei zile, FRF a decis să suspende toate competițiile de copii și juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat turneul final al "Cupei României" la futsal.

"Federația Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc și să participe activ la măsurile pe care Guvernul României și autoritățile internaționale le recomandă pentru protejarea sănătății publice. Astfel, în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România", se arată în comunicatul FR Fotbal.

De asemenea, meciuri din Europa League și Champions League au fost amânate, iar perspectivele nu sunt îmbucurătoare nici pentru Euro 2020 (competiție care ar urma să aibă loc și la București, unde sunt programate patru meciuri).

Partidele programate ieri în Europa League au fost de asemenea suspendate. Inițial, UEFA suspendase numai jocurile Sevilla - AS Roma și Inter - Getafe, după ce lotul echipei AS Roma nu a primit aprobarea de a decola spre Spania, iar președintele lui Getafe a anunțat că nu va risca sănătatea jucătorilor pentru un meci de fotbal.

În acest weekend, la nivelul echipelor gălățene de seniori, erau programate jocurile Hușana Huși - Sporting Liești (Liga a III-a), FC Universitatea - Luceafărul Filiași (Liga I, feminină), precum și partidele din cele două ligi județene.

Citit 1368 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2020 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.