TENIS| Roland Garros mutat la toamnă. Clasamentul WTA a fost "înghețat".

TENIS| Roland Garros mutat la toamnă. Clasamentul WTA a fost "înghețat".
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE: Open-ul Franței, Roland Garros este al doua competiție majoră ce se va desfășura la o altă dată față de cea programată inițial, după EURO 2020. Astfel, în urma anunțului făcut pe site-ul oficial al turneului, în acest an Roland Garros se va disputa în perioada 20 septembrie- 4 octombrie, la o săptămână după US Open (care ar fi trebuit să fie ultimul Grand Slam al anului).

„Întreaga lume e afectată de criza declanșată de COVID-19. Ca să protejăm sănătatea și siguranța tuturor celor implicați în organizarea turneului, Federația Franceză a decis să organizeze ediția 2020 a Roland Garros între 20 septembrie – 4 octombrie. Deși nimeni nu e în măsură să anticipeze care va fi situația pe 18 mai, actualele măsuri de limitare au făcut imposibilă continuarea pregătirilor pentru turneu, iar, în consecință, suntem în imposibilitatea de a organiza turneul la datele planificate. Ca să acționăm responsabil și să protejăm sănătatea tuturor angajaților și a partenerilor, FFT a ales unica opțiune care ne permite să organizăm turneul pe mai departe, și în același timp să luptăm împotriva COVID 19. E un moment important în istoria turneului, iar progresul făcut în modernizarea stadionului înseamnă că turneul poate fi ținut la acea dată, de aceea, Roland Garros va fi organizat între 20 septembrie și 4 octombrie”, se anunță pe site-ul oficial al turneului francez.


Asociația de Tenis Feminin (WTA) a anunțat, luni, că a suspendat întregul circuit până pe 2 mai. Pe lângă anularea de noi turnee, cele de la Stuttgart, Istanbul și Praga, WTA anunță că ia în calcul să suspende întreg sezonul pe zgură, care cuprinde și trei turnee de mare amploare, Madrid (Premier Mandatory), Roma (Premier 5) și Roland Garros (Grand Slam).

"Din cauza focarului global de coronavirus, turneele WTA de la Stuttgart, Istanbul și Praga nu vor avea loc așa cum era programat. Regretăm acest lucru pentru fani, jucătoare, sponsori şi suporteri. În acest moment, circuitul WTA este suspendat până pe 2 mai. Vom lua o decizie săptămâna viitoare cu privire la turneele pe zgură din circuitul european și vom continua să monitorizăm situația și impactul acesteia asupra sezonului 2020", se arată în comunicatul WTA.

Săptămâna trecută au fost anulate turneele de la Indian Wells, Miami și Chaleston (din circuitul american), Bogota (Columbia) şi Guadalajara (Mexic), precum și meciurile din turneul final al Fed Cup, de la Budapesta, și cele opt baraje din play-off (printre ele și cel dintre România și Italia).

Ierarhia mondială a fost "înghețată", iar WTA nu a mai actualizat clasamentul luni, așa cum se întâmpla în mod regulat. În acest moment, Top 10 WTA este identic cu cel din 2 martie 2020: 1.Ashleigh Barty 8.717 puncte, 2.Simona Halep 6.076 p, 3.Karolina Pliskova 5.205 p, 4.Sofia Kenin  4.590 p, 5.Elina Svitolina 4.580 p, 6.Bianca Andreescu 4.555 p, 7.Kiki Bertens 4.335 p, 8.Belinda Bencic 4.010 p, 9.Serena Williams 3.915 p, 10.Naomi Osaka 3.625 puncte.

Cele două gălățence prezente în circuitul profesionist, Patricia Țig (locul 85 WTA) și Gabriela Talabă (locul 232 WTA), au clasamentul raportat la data de 9 martie. Gabriela Talabă urma să joace pe 12 martie în sferturile de finală ale turneului ITF de la Irapuato (Mexic). Acestea se află acum în SUA, după ce competițiile de tenis au fost anulate pe 12 martie.

Citit 840 ori Ultima modificare Marți, 17 Martie 2020 20:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.