Ce sume se preconizează pentru cluburile gălăţene

Ce sume se preconizează pentru cluburile gălăţene
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului Local sunt anunţate şi proiectele de finanţare de la bugetul municipalităţii pentru 12 asociaţii sau cluburi sportive gălăţene.

Membrii Comisiei de buget-finanţe au luat în discuţie, marţi, dacă sunt oportune aceste finanţări, în condiţiile stării de urgenţă din cauza pandemiei de Covid-19, iar reprezentanţii a trei cluburi importante, cel de fotbal SC Oţelul, cel de futsal United şi cel de fotbal feminin AFC Universitatea, au subliniat că sunt în situaţii critice, chiar aproape de încetarea totală a activităţii de mare performanţă, fără aceste finanţări. Unul dintre argumente a fost că trebuie onorate contractele sportivilor în continuare, mai ales că salariile sunt singura sursă de venit a lor.

De asemenea, s-a vorbit şi despre cuantumul sumelor pentru o parte din cluburi, capitol la care se observă diferenţe foarte mari. Către Oţelul se doreşte o finanţare 1,8 milioane de lei (anul trecut, 500.000 de lei), la United - 1,1 milioane de lei (500.000 de lei, în 2019), iar la AFC Universitatea  - doar 490.000 de lei (370.000 de lei, anul trecut). Cei de la fotbal feminin, care sunt pe locul 2 în prima ligă, au precizat în faţa consilierilor locali din respectiva comisie că formaţia a doua, ce activează în Liga 3, şi cele de juniori Under 15 şi U13, pot fi susţinute din resurse proprii, dar că, la prima ligă, cu suma preconizată nu pot menţine nivelul de performanţă şi că vor fi nevoiţi să renunţe la toate jucătoarele şi să continuie doar cu junioarele, mai ales că anul trecut finanţarea de la municipalitate a fost la jumătate din bugetul necesar.

La nivelul Federaţiei Române de Fotbal, unde sunt afiliate cele trei cluburi, sunt preconizate două variante de reluare a campionatului, fie 16 mai, fie 13 iunie. Oţelul este pe locul 6 în Liga 3, Seria 1, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 5, CSM Focşani. La futsal, după două etape din cele şase din play-off, United este pe primul loc cu două puncte avans faţă de Imperial Miercurea Ciuc.

Totalul sumei prevăzute în buget pentru aceste finanţări este de 3,5 milioane de lei, iar către cele trei entităţi sportive menţionate, dacă nu apar modificări între timp, s-ar duce 3,39 milioane de lei. Rămâne suma de 110.000 de lei de împărţit pentru celelate nouă grupări cu dosare aprobate, printre cele ce vor primi sume mici rămânând surprinzător şi formaţia feminină de volei din prima ligă, CSU Belor.

Citit 4626 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Martie 2020 21:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.