Elena Andrieș, medalii la Campionatul Mondial

Elena Andrieș, medalii la Campionatul Mondial
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În plină pandemie de coronavirus, o veste superbă pentru sportul gălățean. Campioana europeană la haltere Elena Andrieș a intrat în posesia a două medalii de bronz la Campionatul Mondial de seniori de la Ashabad (Turkmenistan). Competiţia a avut loc în 2018, iar medaliile i-au fost atribuite acum, după ce două sportive din Thailanda, care se clasaseră mai bine, au fost depistate pozitiv la testul antidoping şi au fost descalificate. Cele două sportive din Thailanda încheiaseră concursul pe primul loc, respectiv, pe locul 4. De precizat că Andrieș obținuse la acea competiție locul 5 la stilul aruncat, cu 105 kg, şi la total, cu 188 kg. Locul 5 de atunci a devenit acum locul 3.

Rezultatele Elenei Andrieş de la acel Campionat Mondial au reprezentat un progres uriaş la vremea respectivă, mai ales în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo (acestea au fost mutate în 2021): un plus de 11 kilograme la total faţă de ediţia anterioară de Campionat Mondial şi de 9 kilograme faţă de totalul cu care în luna martie 2018 devenea campioană europeană.

În pauza competițională impusă de contextul actual, Elena Andrieș se antrenează acasă, sub îndrumarea de la distanţă a antrenorului Costel Dimofte. Antrenamentele ei sunt urmărite pe internet de tehnicianul gălățean, care este preocupat și de antrenamentele la domiciliu ale altor sportivi de la CS Universitatea: Mihaela Ilie - aflată la Cuza Vodă, Mariana Tăbăcaru - la Piscu, Andreea Penciu și Constantin Carp - la Galați.

Citit 1156 ori Ultima modificare Joi, 02 Aprilie 2020 22:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.