Altfel de hochei

Altfel de hochei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În această perioadă, în care nu mai avem parte de competiții sportive, vă propunem o variantă de a vă bucura de sporturile preferate. Pentru astăzi, două moduri diferite de a vedea pasiunea din rândul hocheiștilor.

Mystery, Alaska (SUA, 1999) este o comedie-dramă despre o echipă de hochei din Mystery, un micuț oraș, fictiv, din Alaska. Când Mystery, echipa de hochei amatori acceptă provocarea de a juca cu New York Rangers (echipă din NHL), întreaga suflare a micuței comunități își lasă orgoliile deoparte și devine un grup, mai ales că orașul lor devenea centrul unui eveniment televizat la nivel național. Mai mult, meciul disputat pe lacul de lângă localitate a fost o "rampă de lansare" pentru doi dintre jucătorii echipei din Mystery, care au primit contracte într-o ligă profesionistă.

Ice Guardians (SUA, 2016) este un documentar care explorează rolul controversat al "bătăușilor", dar și al celor care se ocupă de organizarea, desfășurarea și culisele din hocheiul pe gheață, precum şi prețul fizic și mental pe care îl plătesc băieții notorii din joc… Filmul, care include interviuri cu o serie de foști jucători din NHL, a fost nominalizat drept "cel mai bun film" de către publicaţia Sports Ilustrated, precum și "documentarul favorit a lui 2016" de către revista Newsweek. De altfel, filmul a primit numeroase recenzii pozitive.

Citit 1217 ori Ultima modificare Duminică, 12 Aprilie 2020 23:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.