Bani mai puțini pentru olimpici

Bani mai puțini pentru olimpici
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a decis mai multe măsuri, între care şi susţinerea financiară pe toată perioada până la JO din 2021 a celor 59 de sportivi deja calificaţi, dar în cuantum diminuat pe perioada stării de urgenţă. În conformitate cu hotărârile Comitetului International Olimpici (CIO) şi cu noile măsuri adoptate de către grupul de lucru al forului internaţional privind principiile sistemului de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, toţi sportivii care şi-au câştigat calificarea şi toate locurile cotă obţinute de fiecare Comitet Olimpic Naţional rămân valabile.
România are în prezent 59 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, din 12 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box. ”COSR îi va susţine financiar pe toţi sportivii din loturile olimpice de seniori cu obiectiv JO Tokyo 2020, dar şi pe cei din loturile olimpice de tineret cu perspectivă intermediară de calificare la JO Tokyo 2020 şi cu obiectiv principal JO Paris 2024. Această finanţare a fost aprobată de către Comitetul Executiv al COSR. Finanţarea a fost aprobată ţinând cont de recomandările Comisiei Tehnice Olimpice şi Pentru Sportul de Performanţă care a cerut adaptarea antrenamentelor conform acestei perioade de necesitate în care se află România. Primele de lot olimpic au fost diminuate cu 25 la sută pe toată perioada stării de necesitate pentru sportivi şi plafonate pentru antrenorii principali la nivelul celui mai bun sportiv aflat în pregătire”, a precizat Mihai Covaliu, preşedintele COSR.
Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc între 23 iulie – 8 august 2021 şi vor purta titulatura JO 2020, chiar dacă a fost amânată competiţia olimpică din cauza pandemiei Covid-19 la nivel global.

Citit 1106 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2020 22:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.