Turneul de la Roland Garros, decalat cu încă o săptămână

Turneul de la Roland Garros, decalat cu încă o săptămână
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Turneul de Grand Slam de la Roland Garros a fost decalat cu încă o săptămână, susține cotidianul francez Le Parisien. Openul francez fusese inițial amânat, din cauza pandemiei de COVID-19, pentru perioada 20 septembrie - 4 octombrie, la numai o săptămână după încheierea US Open, însă conform ultimelor informații turneul câștigat în 2018 de Simona Halep ar trebui să înceapă pe 27 septembrie. Acest lucru ar permite o trecere mai uşoară între cele două suprafețe, de la hardul new-yorkez la zgura europeană. Mai mult, între cele două competiții majore se pot organiza și alte două turnee pe zgură, printre cele vehiculate aflându-se Madrid sau Roma. ”Ar fi o posibilitate pentru Madrid sau Roma şi pentru turnee 250 (n.r. - de puncte ATP, 280 la WTA). Acest scenariu circulă pe masa ATP sau WTA pentru a fi salvat ce se mai poate”, a declarat Gerald Tsobanian, directorul turneului de la Madrid, la începutul lunii aprilie. 

Turneu pe consolă

Astăzi, începe turneul virtual ”Mutua Madrid”, un turneu caritabil disputat în platforma unui joc online. În urma tragerii la sorți, au fost stabilite cele opt grupe: patru la feminin și patru la masculin.

Românca Sorana Cîrtstea face parte din a doua grupă, alături de Elina Svitolina, Johanna Konta și Victoria Azarenka. Celelalte grupe sunt: Grupa 1 - Karolina Pliskova, Belinda Bencici, Fiona Ferro, Carla Suarez Navarro; Grupa 3 - Bianca Andreescu, Madison Keys, Kristina Mladenovici, Caroline Wozniacki; Grupa 4 - Kiki Bertenss, Angelique Kerber, Donna Vekici, Eugenie Bouchard.

La masculin: Grupa 1 - Rafael Nadal, Gael Monfils, Denis Shapovalov, Andy Murray; Grupa 2 - Dominic Thiem, Diego Schwartzman, John Isner, David Ferrer; Grupa 3 - Stefanos Tsitsipas, Fabio Fognini, Kei Nishikori, Frances Tiafoe; Grupa 4 - Alexander Zverev, David Goffin, Karen Kacianov, Lucas Pouille.

După meciurile din grupe, primii doi jucători se vor califica în sferturile de finală. Câștigătorii turneului, atât la feminin, cât și la masculin, vor primi câte 150.000 de euro, pe care fiecare va decide cum îi împarte cu jucătorii cu cele mai mari probleme financiare.

Citit 1205 ori Ultima modificare Duminică, 26 Aprilie 2020 22:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.