United şi handbalistele, liber în sală

United şi handbalistele, liber în sală
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Guvernul României a aprobat, joi, modificarea Anexei 3 a hotărârii privind starea de alertă, pentru a permite, începând cu 1 iunie, relaxarea măsurilor de protecţie împotriva Covid-19 în mai multe domenii de activitate, printre acestea fiind și activitățile sportive. Printre beneficiare sunt şi echipele de futsal şi handbal feminin, United, respectiv CSM Galaţi, singurele formaţii gălăţene rămase în competiţii în această perioadă.  

Astfel, începând cu 1 iunie se permite organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi ministrului Sănătăţii. Totodată se permite organizarea şi desfăşurarea, în bazine aflate în aer liber sau în bazine acoperite, a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor profesionişti şi a competiţiilor sportive, tot fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi ministrului Sănătăţii.

În ceea ce privește desfășurarea de către sportivii profesionişti a activităţilor de pregătire fizică în spaţii închise, acestea se vor putea face numai cu respectarea regulilor de distanţare între participanţi, astfel încât să se asigure minimum 7 metri/persoană şi cu respectarea regulilor de protecţie sanitară stabilite. Această măsură permite reluare antrenamentelor în sală pentru United şi CSM Galaţi. Vestea a fost primită de Florin Ignat, antrenorul de United, la momentul oportun, exact când căuta interval orar liber pentru a face antrenamente în aer liber la "Siderurgistul". "Nu mai este cazul, tocmai am primit vestea că putem reintra în sală de la 1 iunie, deci putem relua şi antrenamentele tehnico-tactice, nu doar fizice cum facem acum, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, desigur", a reacţionat încântat Florin Ignat. 

Reamintim, United Galați (futsal) și CS Municipal Galați (handbal feminin) sunt singurele echipe gălățene care mai sunt angrenate în această perioadă în activități de pregătire. United are de jucat barajul pentru primul loc în Liga 1 la futsal, în timp ce handbalistele de la CSM Galaţi au de jucat, cel mai probabil în a doua jumătate a lunii iulie, turneul final al eşalonului secund, cu participarea a opt formaţii, unde miza o reprezintă trei locuri de promovare în Liga Naţională.

Citit 2235 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.