CSM Galați începe noul sezon din prima ligă

CSM Galați începe noul sezon din prima ligă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Federația Română de Baschet (FRB) a anunțat modificări în privința structurii noului sezon competițional, 2020-2021, după două ediții de campionat în care s-a încercat un sistem competițional apropiat de cel din NBA, în principal pe criterii financiare.

Federația a decis să se întoarcă la o structură mult mai familiară pentru publicul din România. Mai precis, va exista din nou o prima ligă, din care vor face parte 14 echipe, printre care și CSM Galați. Se va juca în sistem de fiecare cu fiecare, tur-retur, în prima fază. Apoi, primele opt vor juca în play-off, în sistem eliminatoriu, cel mai bun din cinci partide. Finala mică, turneul 5-8, respectiv, jocurile din play-out, se vor disputa în sistem cel mai bun din trei jocuri. Din play-out, ultimele două clasate vor juca baraj cu primele două din Liga 1 (eșalonul secund).

Sezonul va debuta pe 10 octombrie și se preconizează a se încheia cel târziu pe 21 iunie 2021. Iată echipele care vor face parte din ediția 2020-2021 a Ligii Naționale de baschet masculin: CSM Galați, CSM Oradea, U BT Cluj-Napoca, CSU Sibiu, SCM U Craiova, SCM Timișoara, BCM U Argeș Pitești, Steaua București, Dinamo București, CSO Voluntari, CSM Mediaș, CSM Focșani, Athletic Constanța și CSM Târgu Jiu.

De menționat, că fiecare echipă înscrisă în Liga Națională are obligația de a înscrie și cel puțin două echipe de juniori în campionatele naționale.

Florin Nini, în discuții pentru preluarea echipei de seniori

Revenit la Galați după colaborarea încheiată la Pitești, cu echipa BCM Argeș, din Grupa Valorică A, Florin Nini a participat deja la mai multe discuții cu directorul Radu Cosca, pentru preluarea echipei de seniori din ediția următoare de campionat, conform unor surse din cadrul clubului. Vestea preluării echipei de seniori a CSM Galați pentru participarea în Liga Națională de baschet în ediția 2020-2021 îi bucură pe fanii baschetului gălățean, având în vedere că Florin Nini este cel care a pus bazele fenomenului baschetbalistic în Galați la nivel de seniorat. Nini a fost antrenorul echipei Phoenix, pe care o și conducea administrativ, în perioada 2014-2018, timp în care a obținut promovarea în prima ligă, plus două participări în play-off. De asemenea, Nini a mai fost antrenor al echipei Energia Rovinari, înainte de experiența Phoenix, iar la feminin a performat cu CSM Târgoviște, pe care a pregătit-o inclusiv în Euroligă.

Altfel, la nivelul lotului, din echipa de anul trecut, doar George Alexandru Vlad mai are contract cu gruparea gălățeană, iar cu alți trei jucători se poartă discuții pentru revenirea la Galați. Restul lotului va fi completat cu transferuri realizate în această vară.

Citit 1722 ori Ultima modificare Vineri, 26 Iunie 2020 11:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.